Kategoriler

İletişim Başkanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin konulu konferans sırasında öngörülen 5 dakika sınırı nedeniyle teknik olarak kısıldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul Salonu'nda düzenlenen Filistin Meselesine Çözüm Bulunması ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi Konulu Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferansı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının sonlarında mikrofonu kesilince akıllara 'sabotaj' ihtimali geldi.

Konferansın usullerine göre, Devlet ve Hükümet Başkanlarının konuşmaları için 5 dakika, diğer konuşmacılar için ise 3 dakika süre öngörüldü.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN KONUŞTURULMAMASI YA DA SÖZÜNÜN KESİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması da bu çerçevede 5 dakikalık süreyle sınırlı tutuldu.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Dolayısıyla, konuşma sırasında Cumhurbaşkanımızın konuşturulmaması ya da sözünün kesilmesi söz konusu değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması, zaman zaman alkışlarla kesildiği için belirlenen süreyi aşmış; teknik düzen gereği mikrofon 5. dakikanın sonunda otomatik olarak kapanmıştır. Cumhurbaşkanımız konuşmasını kısa bir süre sonra tamamlamıştır. Benzer şekilde, Endonezya Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında da mikrofon aynı usule uygun şekilde kapanmıştır. Türkiye, her platformda olduğu gibi BM Genel Kurulu’nda da en üst düzeyde temsil edilmekte, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmaları küresel gündeme yön veren ve geniş yankı uyandıran mesajlar olarak takip edilmektedir"

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
50 Kez Görüntülendi.
Siverek Kent Konseyi: “Ölüm yolu şehrin dışına çıkarılmalı”
SİVEREK
52 Kez Görüntülendi.
3-sayfaSiverek'te feci kaza: Karşıya geçmek isterken 2 aracın altında kaldı
SİVEREK
38 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Feci Kaza: Karşıdan Karşıya Geçen Yeni Anne Hayatını Kaybetti
SİVEREK
77 Kez Görüntülendi.
​Siverek'ten Gazze'ye Gönül Köprüsü: Hedef 245 Bin TL ile Aşıldı
SİVEREK
71 Kez Görüntülendi.
Siverek Devlet Hastanesi'nde belirsizlik sona erdi: Yeni başhekim göreve başladı
SİVEREK
27 Kez Görüntülendi.
Siverek'te kirvelik geleneği
SİVEREK
54 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK UYARISI DİKKAT!
SİVEREK
57 Kez Görüntülendi.
Karacadağ'da yoğun kar yağışı ve sis etkili oluyor
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
Elektrik denetiminden gizli kripto üretim tesisi çıktı
SİVEREK
41 Kez Görüntülendi.
Yılların kavşak sorunu çözüldü: Sanayi esnafından teşekkür