Kategoriler

Kabine toplanıyor: Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü koronavirüs ile ilgili “Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız” sözlerinin ardından gözler bugünkü kabine toplantısına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe’de saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık edecek. Toplantının en önemli başlığı son dönemde vaka ve ölüm oranında artış yaşanan koronavirüsle mücadele ve yeni tedbirler olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing verecek. Toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

 

Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ele alınacağı toplantıda vaka sayılarında artış olan ve önlemlere uymayan il ve ilçelere yönelik yeni kısıtlamalar gündeme gelebilecek.  AVM, pazar yeri, park gibi kapalı ve kalabalık yerlerde önlemlerin sıkılaştırılması ya da kısıtlamalar getirilmesi de masadaki en önemli başlıklar arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ‘Tedbirleri sıkılaştıracağız’ şeklindeki açıklamasından sonra önümüzdeki günlerde il bazında yeni tedbirlerin gündeme geleceği belirtiliyor. Bazı illerde başlatılan ‘HES kodu olmayanların kamu hizmeti alamaması’ uygulaması kısa süre içinde Türkiye geneline yayılacak.

Ayrıca, birkaç ilde başlayan ‘akıllı bileklik’ uygulaması da tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
100 Kez Görüntülendi.
Deprem konutlarında borçlandırma uyarısı: Son güne dikkat
SİVEREK
6 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Anne-Çocuk Atölyesi Etkinlikleri Sürüyor.
SPOR
2 Kez Görüntülendi.
Sergen Yalçın: Çok ders çıkarabileceğimiz bir maç
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın yakın arkadaşı Esat Yontuç hakkında yakalama kararı
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
İzlem Anıl Balakkız Siverek Belediyespor'da
SİVEREK
35 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da tarım arazilerinde izinsiz yapılaşmaya ceza!
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da 23 Bin Öğrenci BİGEP ile Okula Döndü
SİVEREK
70 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Mal ve Hizmet Alım İhalesi Yapılacak
SİVEREK
81 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan belediye personeline güçlü mali destek
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Ceylanpınar’da Tarihi Eser Operasyonu