Kategoriler

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Taksit kısıtlaması geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından, kredi kartı ile alakalı tedbir kararı iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, 2024 yılından itibaren kredi kartıyla taksitli alışverişlere kısıtlama getirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde basına kapalı olarak iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir yemekte bir araya geldi. Burada kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Bakan Şimşek kredi kartları ile alakalı çok konuşulacak açıklamalar yaptı. 

Sözcü'den Nedim Türkmen bugünkü köşe yazısında, Bakan Şimşek'in toplantıda kendisine yöneltilen sorulara verdiği önemli yanıtları yazdı. Nedim Türkmen, kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik bir soruya Bakan Şimşek'in "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" yanıtını verdiğini ifade etti.

2024 YILINDA KISITLAMA GELİYOR

Bu açıklamaların ardından 2024 yılında kredi kartı ile taksitli mal alımlarına tedbir getirileceği iddia edildi. Kulislerde yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programında, ''Kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri başta olmak üzere enflasyonu düşürmeye yönelik politikaları destekleyici olarak alınan mevcut kararların etkileri analiz edilecek, gerek görülmesi durumunda ilave tedbirler alınacaktır'' ifadeleri kullandı.

Tedbir kararı gerekçesinde ise, ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyecek uygulamalar hayata geçirilecektir denildi. 

Bu bilgilerin doğrulanması durumunda, 2024 yılı itibari ile kredi kartıyla taksitli alışverişlere kısıtlama getirilmesi bekleniyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
45 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
44 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
73 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Son dakika... 2025 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği