Kategoriler

Şanlıurfa'da "Göç Yönetimi Zirvesi Düzenlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmek, göçmen topluluklara yönelik ihtiyaç analizi yapmak ve çözüm üretme açısından harekete geçilmesini sağlamak amacıyla Göç Yönetimi Zirvesi düzenledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmek, göçmen topluluklara yönelik ihtiyaç analizi yapmak ve çözüm üretme açısından harekete geçilmesini sağlamak amacıyla Göç Yönetimi Zirvesi düzenledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen zirveye Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Karavar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ekrem Ayaz, Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Murat Müjdeci, Strateji Geliştirme ve Dış İlişkiler Daire Başkanı İzzettin Polat, Göç İşleri Şube Müdürü İbrahim Karatüme, Jınan Omar Ofis Müdürü IOM Melis Borovalı, Proje Sorumlusu Arshad Muhammed, Ülke Direktörü Muhammed Metin, Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Gökçen Yılmaz Tokgöz ve ilgili kuruluş temsilcileri katıldı.


Yerel yönetimlerin sahadaki operasyonel gücünün yüksek olması, yereldeki sosyo-kültürel dokuyu iyi tanıması, analiz etmesi ve bu doğrultuda toplumsal uyum çalışmaları yapabilme becerisinin olması, göçmenlere yönelik gerçekleştirilecek hizmet ve faaliyetlerin ele alındığı zirvede Büyükşehir bünyesindeki Göç İşleri Şube Müdürlüğünün faaliyetleri aktarıldı. Hukuki Danışmanlık, Sağlık Danışmanlığı, İş meslek Danışmanlığı, Eğitim Danışmanlığı, Sosyal Hizmet Danışmanlığı ve Psikosoyal Destek Danışmanlık hizmetleri olmak üzere 6 danışmanlık biriminin hizmet verdiği Göç İşleri Şube Müdürlüğünün faaliyetlerinin aktarılmasının ardından yine Büyükşehir Belediyesinin Kadın Destek Merkezlerinde göçmenlere yönelik düzenlenen kurslar hakkında bilgiler verildi. Göçmenlere yönelik müzik eğitiminin de aktarıldığı zirvede toplumsal uyumun desteklenmesi ve sosyal birlikteliğin gerçekleştirilmesine yönelik önümüzdeki süreçlerde ele alınması gereken konulara değinildi.


BAŞKAN VEKİLİ KARAVAR: ŞANLIURFA, MİSAFİR PERVERLİĞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTI


Toplantıda katılımcıları selamlayarak bu tür zirvelerin göçmenlerin toplumla olan entegrasyonuna büyük katkı sağlayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Karavar "Bilindiği gibi 2011 yılının Mart ayından bu yana Suriye'de bir iş savaş yaşanıyor ve genel olarak ülkemiz özelde de Şanlıurfa'mız bu savaşın bir çok alanda sıkıntılarını yaşamakta. Gerek en çok ağırlamakla gerekse de sınır hatlarımızda yaşanan ve zaman zaman ülkemize de sirayet eder terör saldırılarına maruz kalmak da ciddi bir bedel ödediğimiz herkesçe bilinen bir gerçektir. Bütün olumsuzluklara rağmen Suriyeli sığınmacılara kucağımızı açtık ve elimizden gelen her türlü imkanı seferber ederek onlara savaşın izlerinden kurtulmuş bir şekilde yaşayabilecekleri alanlar oluşturmaya çalıştık. Biz onlara savaştan kurtulmuş bir şekilde yaşayabilecekleri alanlar oluşturmaya çalıştık" dedi.

KARATÜME: 450 BİN SURİYELİ AĞIRLIYORUZ
 
Toplantıda Göç İşleri Şube Müdürü İbrahim Karatüme ise yaptığı konuşmasında "Suriye'de çıkan iç savaş sonucunda ilimizde Aralık 2019 ayı itibariyle toplamda 430.049 geçici koruma statüsünde Suriyeli bulunmaktadır. Bunun yanında biyometrik kimlik almak için başvuru yapıp sıra bekleyenler ve kayıt dışı sayılar ile yaklaşık 450.000 civarında Suriyelinin ilimizde olduğu tahmin edilmektedir. Mevcut verilere göre ilimizde, genel nüfusun yüzde 23’üne yakın Suriyeli göçmeni misafir etmekteyiz" diye konuştu.
Toplantı kuruluş temsilcilerinin önerileri ve karşılıklı konuların ele alınması ile devam etti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
45 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
48 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
73 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Son dakika... 2025 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği