Kategoriler

Şanlıurfa'da Kudüs Mitingi

Şanlıurfa'da binlerce vatandaşın katılımıyla Kudüs mitingi düzenlendi. Düzenlenen mitingde söz alan tüm katılımcılar İsrail'e lanet yağdırırken, alana gelen vatandaşlar da slogan ve tekbirlerle konuşmacılara destek verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığına yönelik açıklamasına tepkiler sürerken, bugün Şanlıurfa'da da binlerce kişinin katılımıyla bir miting düzenlendi.

Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinge Mavi Marmara Gazisi İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanısıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar ve Halil Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

STK temsilcilerinin alandaki kalabalığa hitabı başlayan mitingde, tüm konuşmacılar İsrail ve ABD'ye lanet yağdırırken, vatandaşlar da attıkları sloganlar ve getirdikleri tekbirlerle konuşmacılara destek oldu. Ellerindeki bayrak ve pankartlarla İsrail aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, 5. sınıf öğrencisi Azra Zümral Samak'ın okuduğu Kudüs ve Filistin hakkındaki şiirle de duygu dolu anlar yaşadı. 

'ANADOLU, KUDÜS VE İSLAM ÜMMETİNİN SON KALESİDİR' 
Mitingde alandaki vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Anadolu'nun Kudüs ve İslam ümmetinin son kalesi olduğunu belirterek, "Urfalı hemşerilerim dünyaya insanlık dersi vererek, 550 bin Suriyeli mazluma kapılarını ve yüreğini açarak, ev sahipliği yapan Şanlıurfa, farklı inançların, farklı milletlerin bir arada barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığı mübarek bir şehirdir. İnancımız gereği bizim hiçbir dinle ve inançla problemimiz olamaz. Ancak ülkemizi hedef alan Siyonist bir çete ile karşı karşıyayız. Bu çetenin yakın gelecek hedefi Şam'dır, Bağdat'tır, Anadolu'dur. Bunu asla unutmayın, Anadolu Kudüs'ün ve İslam ümmetinin son kalesidir. Bu bilinçle bir olmalıyız, diri olmalıyız ve çocuklarımıza bunu öğreteceğiz. Evlerimizde, sokaklarımızda bunu öğreteceğiz ki Kudüs kurtulmadıkça, Kudüs emin ellerde olmadıkça geleceğimiz sürekli tehdit altındadır" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL DİYE BİR DEVLET Mİ VAR!' 
Yine mitingde söz alan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'n başkenti olarak ilan etmesine, "İsrail diye bir devlet mi var, sen İsrail'e başkent ilan ediyorsun. İsrail işgalcidir, İsrail virüstür ve Allah'ın izniyle de size müjde olarak söylüyorum, çok yakında bütün Filistin topraklarından kovulacak, terörist bir gayrı meşru örgüttür" diyerek tepki gösterdi.

YILDIRIM: TÜKÜRÜĞÜMÜZLE BOĞARIZ SENİ! 
Mavi Marmara Gemisi'nde yaşanan olaylara değinen Yıldırım, Müslüman kadınların ve çocukların bile güçlerinin tüm İsrail'e yeteceğini belirterek, "Hiçbir şey yapamadılar, sen bu kadar korkaksın, bir Mavi Marmara'yı dahi yenemedin. İçinde 700 tane insan vardı, o kadar topun, tüfeğin, uçağın vardı. Şimdi de kalkıp bütün İslam âlemine karşı kafa mı tutuyorsun? Tükürüğümüzle boğarız seni Allah'ın izniyle" sözlerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Grup Yürüyüş, alandaki vatandaşlara bir konser verdi. 


Mustafa PAYIK/AJANS URFA

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
169 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB’de Su Krizi: Üretim ve İstihdam Tehlikede
GÜNDEM
137 Kez Görüntülendi.
Siverek’te İUP kura çekimi tamamlandı: 355 kişi belirlendi
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Siverek’te 50 Ton Bozuk Tavuk Ele Geçirildi
GÜNDEM
37 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Şanlıurfa İl Birincisi Oldu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da kaçakçılara darbe üstüne darbe! Binlerce ürün ele geçirildi
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da toplu taşıma 20 ay ücretsiz oldu: Kimler yararlanacak?
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel fiyatlar
SİVEREK
108 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Paşa Konağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Çanakkale Zaferi için söyledi
EĞİTİM
58 Kez Görüntülendi.
KPSS artık yetmeyecek: Şanlıurfa’da öğretmen atamalarında yeni dönem!