Kategoriler

Şanlıurfa’da depremde hayatını yitirenler dualarla anıldı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden üç yıl geçti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden on binlerce kişi, Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da anıldı.

Türkiye, 6 Şubat 2023’te 6 Şubat’ta saat 04.17'de Pazarcık’ta 7,7 şiddetinden saat 13.24'te ise Elbistan’da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı.

Pazarcık ilçesinde yaşanan deprem 60 saniye, Elbistan'da yaşanan deprem ise 45 saniye sürdü. Bu iki depremle bölge yaklaşık 2 dakika boyunca çok ciddi şekilde sarsıldı.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran asrın felaketinde 53 bin 697 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı.

ŞANLIURFA’DA HAYATINI KAYBEDENLER DUALARLA ANILDI 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da, afette 180 kişi hayatını kaybederken 9 bin 113 kişi yaralandı. Depremde yaşamını yitirenler, 3. yılında da  kentte düzenlenen programlarda ve dualarla anıldı.

MEZARLIK ZİYARETLERİ GECEDEN BAŞLADI

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 depremlerinde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, depremin yıl dönümünde mezarlıkları ziyaret etti. Gecenin karanlığına rağmen mezarlıklara giden vatandaşlar, yakınlarının kabirlerini sulayıp çiçek bıraktı. Ziyaret sırasında depremzedeler birbirlerine sarılarak gözyaşı dökerken, hayatını kaybeden yakınları için dua etti. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
112 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB’de Su Krizi: Üretim ve İstihdam Tehlikede
GÜNDEM
102 Kez Görüntülendi.
Siverek’te İUP kura çekimi tamamlandı: 355 kişi belirlendi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Siverek’te 50 Ton Bozuk Tavuk Ele Geçirildi
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Şanlıurfa İl Birincisi Oldu
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da kaçakçılara darbe üstüne darbe! Binlerce ürün ele geçirildi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da toplu taşıma 20 ay ücretsiz oldu: Kimler yararlanacak?
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel fiyatlar
SİVEREK
105 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Paşa Konağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı
SİVEREK
40 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Çanakkale Zaferi için söyledi
EĞİTİM
44 Kez Görüntülendi.
KPSS artık yetmeyecek: Şanlıurfa’da öğretmen atamalarında yeni dönem!