Kategoriler

Selahattin Demirtaş: 38'de Dersim neden bombalandıysa ormanlar da aynı gerekçeyle yakılıyor

"O bölgedeki ormanların çoğu bilinçli olarak yakılır ve kimsenin de müdahale etmesine izin verilmez"

3 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli'de günlerdir süren yangınlara ilişkin açıklama yaparken, "38'de Dersim neden bombalandıysa ormanlar da aynı gerekçeyle yakılıyor" dedi.

Demirtaş, Tunceli'de 13 gündür devam eden yangınlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Demirtaş, "O bölgedeki ormanların çoğu bilinçli olarak yakılır ve kimsenin de müdahale etmesine izin verilmez" derken, bunun bilinçli bir politika olduğunu söyledi.

Demirtaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"1- Dersim'deki orman yangınlarının söndürülmemesinin nedeni yetersizlik değildir. O bölgedeki ormanların çoğu bilinçli olarak yakılır ve kimsenin de müdahale etmesine izin verilmez. On yıllardır sürdürülen bilinçli ve resmi bir politikadır bu.

2- Bu gerçeği herkes bilir ama ne yazık ki kimse söylemeye cesaret edemez. 38'de Dersim neden bombalandıysa ormanlar da aynı gerekçeyle yakılıyor.

3- Kalbim Milas, Marmaris ve Manavgat'ta olduğu gibi, felakette bile ayrımcılığa uğrayan Dersim, Başkale ve Şemdinli'deki halkımızla birlikte atıyor.

4- Ülkeyi ve halkı bölen bu ayrımcı politikalara mutlaka bir son vereceğiz. Bunun için demokrasi ve barış isteyen herkesin el ele vermesi, yan yana durması gerekir.

5- Manavgat ne kadar hepimizinse Dersim de o kadar hepimizindir. Bu anlayışı hakim kılmadan ülkeye eşitliği, adaleti ve barışı getiremeyiz."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
29 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan üniversite öğrencilerine anlamlı ziyaret
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak engellilerle bir araya geldi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da Piknik Tüpü Patlaması: 2 Yaralı, Binada Büyük Hasar
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Yenişehir'de 15 Sokağı Yeniledi
SİVEREK
3 Kez Görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkinci engelli hakları planımızın çalışmalarına başladık
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
Siverek Engelliler Derneği'nin hak mücadelesi sonuç verdi
SİVEREK
7 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyespor 2-1 Onikişubat Spor
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
SİVEREK
56 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Millet Meyve Bahçeleri projesinde ikinci etapta sona gelindi
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Viranşehir’de kaçak et taşıyan araç yakalandı