Kategoriler

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'nin Haseki kentinin Resulayn İlçesi'nde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında bu sabaha karşı şiddetli...

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi karşısında bulunan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Resulayn İlçesi'nde, muhalifler ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar başladı. Bunun üzerine Ceylanpınar'da güvenlik önlemleri alınırken, ilçedeki okullarda eğitime ara verildi.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ


İç karışıklığın sürdüğü Suriye'nin Haseki kentinin Resulayn İlçesi'nde,muhalifler ile ordu birlikleri arasında bu sabaha karşı şiddetli çatışmalarbaşladı. İlçenin Türkiye sınırında bulunan ve askeri amaçlı olarak kullanılangümrük kapısını ele geçirmek isteyen muhaliflerin baskınına Suriye ordubirlikleri karşılık verdi. Bunun üzerine muhalifler ile ordu birlikleriarasında şiddetli çatışmalar başladı.

Zaman zaman patlama seslerinin de duyulduğu Suriye tarafındaki şiddetliçatışmalar 1 kilometre uzaklıktaki Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açtı.Ceylanpınarlılar geceyi diken üzerinde geçirirken, polis araçlarından sık sıkdışarı çıkılmaması yönünde uyarı anonsları yapıldı.

YARALILAR GETİRİLİYOR

Şiddetli çatışmaların çıktığı Suriye'de yaralanan ordu askerleri ile muhaliflersınırı geçerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavileriyapılan yaralılardan hayati tehlikesi bulunanlar ise Şanlıurfa'daki hastaneleresevk edildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sık sık sınır bölgesinden uzak durulması yönünde uyarı anonslarının yapıldığıCeylanpınar'da, eğitime de 1 günlük ara verildi. Belediye hoparlörlerinden vepolis araçlarından halka, şiddetli çatışmalar nedeniyle 1 gün ara verildiğiduyuruldu. İlçede tedirginliğe yol açan şiddetli çatışmaların ardından sınırdagüvenlik önlemleri de had safhaya çıkarıldı. Kimsenin yaklaşmasına izinverilmeyen sınır hattında zırhlı araçlar ile önlem alındı.

ARAP VE KÜRTLER YAŞIYOR

Muhaliflerin, Haseki kentinin Resulayn İlçesi'ni tercih etme nedeninin gümrükkapısı olduğu bildirildi. Ceylanpınar'da ve Resulayn'da karşılıklı olarakbulunan gümrük kapıları, sivillerin kullanımına kapalı bulunuyor. Askeri amaçlıolarak kullanılan kapılardan, geçmiş yıllarda iki ülke arasındaki sözleşmeçerçevesinde dini bayramlarda karşılıklı geçişlere izin veriliyordu. Şiddetliçatışmaların yaşandığı Resulayn'da, Arap ve Kürt nüfus birlikte yaşıyor.

PKK ile bağlantısıyla bilinen PYD'nin de etkin olduğu Resulayn'da, çatışmalaraordu birliklerinin yanı sıra Kürt grupların da katılmasının şiddeti artırdığıileri sürüldü. 

kaynak DHA 

DOĞAN HABER AJANSI

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
23 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak Vatandaşlarla Bayramlaştı
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Bayramlar, Gönüllerin Buluşma Zamanıdır
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Kurban Bayramı’nda 3 bin sivil trafik polisi gizli yolcu olarak görev
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediye Başkan'ı Gülpınar'dan Kurban Bayramı Mesajı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
AK Parti Akçakale Kadın Kolları Başkanlığı'nda görev değişimi
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da emniyetten kurban uyarısı! Sahte site ve sahte para…
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Siverek’te üstyapı çalışmaları aralıksız sürüyor
GÜNDEM
48 Kez Görüntülendi.
SON DAKİKA
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi'nden ‘Dünya Çevre Günü’ Etkinliği
SİVEREK
32 Kez Görüntülendi.
Özel Gereksinimli Öğrencilere Ayakkabı Desteği