Kategoriler

Sosyal medya yasası yürürlükte

Sosyal ağ sağlayıcılara Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiren sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi.

Sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi.

Yasaya göre, 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak.

Temsilcilik açmayanlara, para cezasından reklam yasağına uzanan ve bant daraltılması ile sonuçlanabilecek kademeli yaptırımlar uygulanacak.

KİŞİLİK HAKLARI

Kişilik hakları ihlal edilenler, uygunsuz içeriğin kaldırılması ya da erişimin engellenmesi için sosyal medya temsilcisine başvuracak.

Temsilcinin, başvuruya en geç 48 saat içinde olumlu ya da olumsuz cevap vermesi gerekiyor. Şikayetlerle ilgili olarak 6 ayda bir rapor yayınlamak da temsilciliğin görevleri arasında.

PARA CEZASI

Cevap yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 5 milyon lira, rapor vermeyenlere 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak.

Mahkeme kararına rağmen, 24 saat içinde uygunsuz içerikleri kaldırmayan sosyal ağlar, doğacak zarardan sorumlu olacak.
Sosyal medya yasasıyla unutulma hakkı da getiriliyor. Kişilerin isminin geçtiği ve 'kişilik haklarına saldırı' olarak nitelendirdiği paylaşımlar arama motorlarında görülmeyecek.

HAKARETİN CEZASI

Sanal ortamda hakaret etmenin de artık cezası olacak. Tehdit, taciz ve yalan haber yaymak eskisi kadar kolay olmayacak.

Cep telefonunda internet kullanımına ilişkin bir düzenleme de yapıldı. Cep telefonlarında artık IP bilgisinin yanı sıra PORT kaydı da yer alacak. Aynı IP adresi ile internete giren kullanıcılara ait ayrı ayrı bilgi tutulacak. Böylelikle, olası mağduriyetlerin önüne geçilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Forbes, dünyanın en zenginleri listesini açıkladı
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
İsrail: Gazze'de işgalin ilk aşaması başladı
SPOR
27 Kez Görüntülendi.
A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu
SİVEREK
42 Kez Görüntülendi.
Siverek’te Gençlik ve Spor Kampüsü Hizmete Açılıyor
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
YSK tercih sonuçları açıklandı: 179 öğrenci eksi netle üniversiteli oldu
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
BM’den Gazze çağrısı: 45 bin çocuk tehlikede
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
MKE Eski Başkanı İsmet Sayhan tutuklandı
SİVEREK
23 Kez Görüntülendi.
Memur-Sen: Toplu sözleşme süreci bitse bile mücadelemiz bitmeyecek
GÜNDEM
165 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında