Kategoriler

Ücret alınmıyor: 5 milyon kişi başvurdu!

Hükümetin ücretsiz maske dağıtımında talep patlaması yaşandı. ePttAVM üzerinden test amaçlı açılan başvuru linki, bir saatte 5 milyon talep gelince çöktü. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başladı.

Cerrahi maskelerin eczanelerde fahiş fiyatlara satılması üzerine hükümet, ücretsiz maske temini için harekete geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla yürüttüğü çalışmanın hazırlığını tamamladı. Buna göre, maskelerin ePttAVM üzerinden başvuru toplanarak, PTT Kargo aracılığıyla gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak sistemin altyapısını test için önceki akşam açılan linke milyonlarca vatandaş aynı anda girmeye çalıştı. Bir saatte 5 milyona yakın talep gelmesi sonucu sistem çökünce, başvuruların e-Devlet üzerinden devam edilmesine karar verildi.

İLK MASKELER BUGÜN YOLDA

Yetkililerden alınan bilgiye göre teknik çalışma dün gün boyu devam ederken, sistemin bugün devreye girmesi planlanıyor. E-Devlet’ten yapılacak başvuruda adres bilgisinin girilmesi yeterli olacak. Kişi başına haftada bir paket maske hakkı tanınırken, her pakette beş maske olacak ve her aile bireyi için ayrı talep yapılabilecek.

HER HAFTA 10 MİLYON MASKE

Önceki akşam test linkinden başvuru yapanlara da maske gönderileceği ifade edildi. PTT Kargo’nun her hafta 10’ar milyon maske ulaştırmayı planladığı da öğrenildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
14 Kez Görüntülendi.
Siverek'te şehriye geleneği: Avlularda kurulan komşuluk ve mutluluk yuvaları
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
AK Parti ve CHP toplanıyor: İmralı kararı verilecek
SİVEREK
24 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden Vatandaşlara Ücretsiz Çorba İkramı
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Sırrı Süreyya Önder'in ismi parka verildi
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Devlet Bahçeli: Kimse gitmezse İmralı'ya ben gideceğim
SİVEREK
60 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Soba Zehirlenmesi: 1 ölü, 1 kişi etkilendi
SİVEREK
95 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü!
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
Kastamonu'da ölen anne ve oğluna ilişkin yeni detaylar
GÜNDEM
71 Kez Görüntülendi.
MSB: Düşen askeri uçakta 20 personel şehit oldu
GÜNDEM
87 Kez Görüntülendi.
Yeni yılda bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?