Kategoriler

Ücret alınmıyor: 5 milyon kişi başvurdu!

Hükümetin ücretsiz maske dağıtımında talep patlaması yaşandı. ePttAVM üzerinden test amaçlı açılan başvuru linki, bir saatte 5 milyon talep gelince çöktü. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başladı.

Cerrahi maskelerin eczanelerde fahiş fiyatlara satılması üzerine hükümet, ücretsiz maske temini için harekete geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak amacıyla yürüttüğü çalışmanın hazırlığını tamamladı. Buna göre, maskelerin ePttAVM üzerinden başvuru toplanarak, PTT Kargo aracılığıyla gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak sistemin altyapısını test için önceki akşam açılan linke milyonlarca vatandaş aynı anda girmeye çalıştı. Bir saatte 5 milyona yakın talep gelmesi sonucu sistem çökünce, başvuruların e-Devlet üzerinden devam edilmesine karar verildi.

İLK MASKELER BUGÜN YOLDA

Yetkililerden alınan bilgiye göre teknik çalışma dün gün boyu devam ederken, sistemin bugün devreye girmesi planlanıyor. E-Devlet’ten yapılacak başvuruda adres bilgisinin girilmesi yeterli olacak. Kişi başına haftada bir paket maske hakkı tanınırken, her pakette beş maske olacak ve her aile bireyi için ayrı talep yapılabilecek.

HER HAFTA 10 MİLYON MASKE

Önceki akşam test linkinden başvuru yapanlara da maske gönderileceği ifade edildi. PTT Kargo’nun her hafta 10’ar milyon maske ulaştırmayı planladığı da öğrenildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Bekçi alımlarında şartlar değişti!
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, zabıta çalışanlarıyla bir araya geldi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iki otomobil çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Türkiye’de manuel vites tarih oluyor! Satışlar geriledi
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
Tarlalarda izinsiz yapılar yıkılacak
SİVEREK
73 Kez Görüntülendi.
Siverek’te feci kaza! 1’i ağır 4 yaralı
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Şirinkuyu'daki altyapı görüntülerine açıklama: Siverek Belediyesi sorumluluk vurgusu yaptı
SİVEREK
96 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: "İki yılda laf değil, iş ürettik"
GÜNDEM
233 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB’de Su Krizi: Üretim ve İstihdam Tehlikede
GÜNDEM
181 Kez Görüntülendi.
Siverek’te İUP kura çekimi tamamlandı: 355 kişi belirlendi