Kategoriler

Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir SİVSAD'ta

Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD)'ın konuğu olarak Siverek'e gelen Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı ve Sille Sanat Sarayı'nın kurucusu Reha Bilir SİVSAD üyeleri ile bir araya geldi.

Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD)'ın konuğu olarak Siverek'e gelen Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı ve Sille Sanat Sarayı'nın kurucusu Reha Bilir SİVSAD üyeleri ile bir araya geldi.


İlçenin Cumhuriyet caddesinde bulunan Tarihi Cıncıklı hamamda düzenlenen sunum ve söyleşiye SİVSAD üyelerinin yanı sıra Mersin Olba Fotoğraf Derneği, Diyarbakır Fotoğraf Amatörleri Derneği (DİFAK), Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü (DİDOKS), SURETİ ALEM Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği, Fotoğraf Sanatçısı Ümmü Nisan Kandilcioğlu, Gül Ertuna, Sedat kıran ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.


Bir çok ülkede karma sergilerde Fotoğrafları yer alan Reha Bilir hazırladığı projelerinin sunumu sonrası katılımcılara ''Fotoğraf''ın önemi hakkında söyleşi düzenledi. "Türkiye'de Fotoğraf" isimli yayında, fotoğraf üzerinde bilgisayar ortamında oynamalar yapan ilk Türk fotoğrafçı unvanına sahip olan Bilir uluslararası fotoğraf yarışmalarında jurilik yaptığı için yarışmalar hakkında genel bilgi verdi.


Sunum ve söyleşi sonrası SİVSAD'a süprizi olduğunu belirten Bilir, SİVSAD'ın beş üyesinin Sille Sanat Sarayına üye olması nedeni SİVSAD ile kardeş Dernek protokolü yaptıklarını açıkladı. Bilir yaptığı açıklamada şunları kaydetti. ''Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği kısa bir süre önce kurulmasına rağmen Fotoğraf alanında yaptıkları çalışmalar takdire şayan. Fotoğraf adına böylesi projeleri orataya koyan bir Dernek ile kardeş Dernek olarak işbirliği içinde çok güzel ve güçlü projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum SİVSAD adına hayırlı olsun'' dedi.


SİVSAD Onursal Başkanı Seahattin Atsoy'da yaptığı açıklamada şunları kaydetti. 'Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun Dünya'da ki 5 ofisinden biri olan Sille Sanat Sarayı topluluğu ile kardeş Dernek olmamız bizler için önemli ve heyecan vericidir. Özellikle Türkiye'yi Uluslararası arenada bir çok ülkede aldığı ödüller ve yarışmalarda jürilik yaparak temsil eden Fotoğraf duayeni Reha Bilir ve eşi Şadiye Yılmaz Bilir'i bu akşam burada ağırladığımız için ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Bizde naçizane Reha Bey'i Dernek tüzüğümüzde yer alan ve bizleri bu gece onurlandırdığı için kendisini Derneğimizin Onursal üyesi belgesini takdim ediyorum'' dedi.


Y apılan konuşmaların ardından Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha Bilir, kardeş Dernek belgesini SİVSAD Yönetim kurulu Başkanı Ferit Akçalı verdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. 


Haber: Abdullah Hakan Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Uluslararası Göbeklitepe Kültür ve Spor Derneği’nden Kaymakam Salih Sak’a Hayırlı Olsun Ziyareti
SİVEREK
8 Kez Görüntülendi.
Siverek kırsalında elektrik kesintisi sürüyor: Vatandaşlar tepkili!
SİVEREK
8 Kez Görüntülendi.
Sahte diploma skandalı: Fenomen psikoloğun gerçek mesleği ortaya çıktı
SİVEREK
6 Kez Görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ üyeleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti
SİVEREK
27 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Trafo Yangını: Elektriksiz Kalan Mahalleler DEDAŞ’a Tepkili
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi’nden “Millet Hamamı” haberlerine sert tepki
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Abdullah Öcalan: Aşiretler sürece dahil edilmeli
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel: Eşim EYT'den emekli oldu
SİVEREK
17 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da beklenen yağmur başladı
SİVEREK
41 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak müjdeleri sosyal medyada hesabından duyurdu