Kategoriler

YSK tercih sonuçları açıklandı: 179 öğrenci eksi netle üniversiteli oldu

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ortaya ilginç bir tablo çıktı. 179 aday eksi netle çocuk gelişimi, diyaliz, odyometri gibi bölümlere yerleşmeyi başardı.

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih süreci, geçtiğimiz günlerde sonuçların açıklanmasıyla sona erdi.

Milyonlarca öğrenci hayallerini kurdukları bölüm ve üniversitelere yerleşmeyi başardı. 

YKS tercih sonuçlarının açıklanması, ilginç bir tabloyu da ortaya koydu.

YKS’de baraj puanı uygulamasının kaldırılmasının ardından sıfır ya da eksi netle lisans ve ön lisans bölümlerine yerleşmenin önü açıldı.

EKSİ NETLE ÜNİVERSİTE BURSU

2023’te 107, 2024’te ise 203 aday sıfır ya da eksi netle üniversiteye girmeyi başarmıştı. 

Bu yıl ise 179 adayın eksi netle üniversiteli olduğu öğrenildi.

Eksi netle kazanılan bölümler arasında diyaliz, patoloji laboratuvar teknikleri, fizyoterapi, odyometri gibi sağlık bölümlerinin yanı sıra bilgisayar destekli tasarım, çocuk gelişimi, aşçılık, sosyal hizmet, mimari restorasyon ve uluslararası ilişkiler, grafik tasarımı gibi gözde programlar da var.

Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'ın haberine göre; üstelik bu öğrencilerin içinde burs kazananlar da var.

YKS PUANI NASIL HESAPLANIYOR

Baraj kaldırıldığı için YKS’nin ilk basamağı olan TYT’de Türkçe ya da Matematik testlerinden birinden 0,5 net yapması durumunda adayın 2 yıllık ön lisans programları için geçerli olan TYT puanı hesaplanabiliyor.

Yine 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilmek için de adayın TYT’de puanının hesaplanması ve AYT’de ilgili testlerin en az birinden 0,5 net yapması yeterli oluyor. 

Sınavdaki diğer testlerin hepsinde neti düşük olmasına rağmen yarım net yapan adayın puanı hesaplanıyor ve tercih yapma şansı doğuyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
123 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
93 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
142 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
65 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı
GÜNDEM
51 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyespor deplasmanda 3 puanı tek golle aldı
GÜNDEM
226 Kez Görüntülendi.
Borçluları rahatlatacak adım! Vergi ve prim borçlarında faiz affı geliyor
SİVEREK
89 Kez Görüntülendi.
Siverek'te denetimlerde tespit edilen 5 ton bozuk ürün imha edildi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
DEM Parti'den Erdoğan görüşmesi sonrası açıklama
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Silah bırakma için geçici kanun ve demokratikleşme önerileri öne çıktı