Kategoriler

Şanlıurfa'da halkı rahatsız eden çöp kokusuna mandallı tepki

Şanlıurfa'da çöp toplama alanından gelen pis kokulara tepki gösteren HÜDA PAR Şanlıurfa İl ve ilçe teşkilatı üyeleri, kokulardan korunmak için burunlarına mandal taktı.

Şanlıurfa'nın kangren haline gelen sorunlarının başında Eyyübiye ilçesindeki kent merkezine yakın bir konumda bulunan çöp toplama alanı geliyor.

Şehrin tüm çöplerinin boşatıldığı alanın şehir merkezine yakın olmasından dolayı rüzgârın ters esmesiyle birlikte pis kokular mahalle aralarına ve çevre kırsal mahallelere kadar ulaşıyor.

Yazın havaların sıcak olmasından dolayı evlerinin ve binaların damında uyuyan vatandaşlar, pis kokulardan dolayı rahatsız oluyor.

Pis kokulardan çöp toplama merkezinin yanında bulunan Yenice Eğitim Kampüsü ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi de etkileniyor.

Mahalle sakinleri, çöp alanının başka bir yere taşınmasını isterken, Büyükşehir Belediyesinin çöp alanını başka yere taşıyacağını söylemesine rağmen halen somut bir adım atmaması tepkilere neden oluyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları, çöplükten gelen pis kokulara tepki göstermek amacıyla HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Pis kokulara tepki göstererek burunlarına mandal takan parti üyeleri, konunun gündem olması için de bu akşam twitter üzerinden hashtag çalışması başlatacak.

"Eyyübiye halkı maalesef çok büyük bir sorunla karşı karşıyadır"

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Eyyübiye halkı maalesef çok büyük bir sorunla karşı karşıyadır. Şanlıurfa'nın bütün çöpü yıllardır Eyyübiye'de toplanıyor. Eyyübiye halkı, yıllardır belediye başkanlarına çağrıda bulunuyorlar. Bütün yetkililere çağrıda bulundular; fakat çağrıları yanıtsız kaldı. Gelen giden bütün belediye yöneticileri, yıllarca bu soruna sessiz ve kayıtsız kaldılar. Belediye başkanları ve yöneticileri için çok büyük bir ayıptır. Bugün Ramazan ayındayız." diye konuştu.

"Eyyübiye halkı, yıllardır maalesef bu kokuyu çekiyor"

Sorunun çözümü için yetkililere seslenen Özaslan, " Sizin vicdanınız el veriyor mu? Siz kendi evinizde iftar sofrasına oturduğunuzda tertemiz bir şekilde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Peki, Eyyübiye halkı bu çöp kokusunun içerisinde nasıl bir iftar yapıyor, siz bunu biliyor musunuz veya düşünebiliyor musunuz? Eyyübiye halkı, yıllardır maalesef bu kokuyu çekiyor. Eyyübiye halkının ne eksiği var? Diğer ilçedeki bütün çöpler niye Eyyübiye sınırları içerisine boşaltılıyor? Eyyübiye halkı niye bu sıkıntıyla baş başa kalıyor?" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
1810 Kez Görüntülendi.
YSK, 1 il ve 7 ilçe için kararını verdi! Siverek seçim yenileme kararı iptal edildi!
SİYASET
1148 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iptal edilen seçimlerin ardından AK Parti’den açıklama
SİVEREK
1061 Kez Görüntülendi.
Siverek'te seçim yenilenecek
YAŞAM
422 Kez Görüntülendi.
İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 1'inin daha cansız bedenine ulaşıldı
SİYASET
598 Kez Görüntülendi.
İlk işi belediye önündeki beton blokları kaldırmak oldu
GÜNDEM
236 Kez Görüntülendi.
Bir sigara grubuna daha zam geldi
GÜNDEM
503 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak'tan bayram uyarısı: "Sevdiklerimize kavuşalım!"
GÜNDEM
764 Kez Görüntülendi.
Gülpınar'dan sosyal medya hamlesi!
GÜNDEM
945 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi
YAŞAM
699 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da 2 genç silahla vurulmuş halde bulundu