Kategoriler

CHP'nin iddiası: ŞUSKİ'de 600 işçiye red!

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron işçilerden kadroya geçenlerin listesini isim isim paylaşmamasının yankıları sürüyor. 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Neşe Tanal, bugün parti binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada öncelikle kadroya geçen taşeron işçilerin listesinin, belediye gelir gider tablosu ile basın, reklam, konaklama, temsil giderlerinin kamuoyuna açıklandığına dikkat çeken Tanal, ŞUSKİ'de kadroya geçen ve reddedilenlerin listesini açıkladı.


Bin çalışanın bulunduğu ŞUSKİ'de 600 kişinin reddedildiğini 400 kişinin başvurusunun kabul edildiğini söyleyen Tanal, "Nihat Çiftçi'nin açıklamadığı listeleri ben açıklıyorum. Listeleri açıklamak çok zor değilmiş. Belediye Başkanının açıklamasını isterdik. Şeffaf belediyecilik bunu gerektirir. Kendisine ilettiğimiz sorulardan hiçbirine cevap vermedi" dedi.



TANAL'DAN ÇİFTÇİ'YE SORU: NEDEN?


600 kişinin güvenlik soruşturmasından geçemediği için haklarında red kararı verildiğini dile getiren Tanal, Nihat Çiftçi'ye "Madem güvenlik soruşturmasından geçemediler neden 15 yıl boyunca ŞUSKİ'de çalıştırıldılar" diye sordu.

Tanal, bu karara itiraz edileceğini belirtti.



"ÇALIŞANLARIN ÇOĞU AKRABA"


Tanal açıklamalarında belediyeye yönelik torpil iddialarında da bulundu. ŞUSKİ'den bayramdan önce işten çıkarılan 36 işçinin yerine işe alınan 31 kişinin ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma, ŞUSKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Akbulkadir Şimşek'in akrabaları olduğunu söyledi. 


Tanal, "Daire başkanlarının akrabaları neden bu kadar belediyenin içinde çalışıyor? İlla bir yerde çalışmak için daire başkanı, müdür belediye başkanı mı olmak gerekiyor?" diyerek sorduğu soruların yanıtını istedi.



"TORPİLLİLERE TAM MAAŞ"


Tanal'ın iddiaları bununla da sınırlı kalmadı. ŞUSKİ'de bazı işçilerin asgari ücretle çalıştığını söyleyen Tanal, torpil iddiasıyla "Torpilli olanlar tam maaş alıyor, torpilsiz kardeşlerimiz asgari ücretle sınırlı kalıyor "dedi. 



Özlem KOÇHAN ÇELİK-Mustafa PAYIK/AJANS URFA
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
171 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB’de Su Krizi: Üretim ve İstihdam Tehlikede
GÜNDEM
139 Kez Görüntülendi.
Siverek’te İUP kura çekimi tamamlandı: 355 kişi belirlendi
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Siverek’te 50 Ton Bozuk Tavuk Ele Geçirildi
GÜNDEM
38 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Şanlıurfa İl Birincisi Oldu
GÜNDEM
55 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da kaçakçılara darbe üstüne darbe! Binlerce ürün ele geçirildi
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da toplu taşıma 20 ay ücretsiz oldu: Kimler yararlanacak?
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel fiyatlar
SİVEREK
109 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, Paşa Konağı’nda vatandaşlarla bayramlaştı
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Çanakkale Zaferi için söyledi
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
KPSS artık yetmeyecek: Şanlıurfa’da öğretmen atamalarında yeni dönem!