Kategoriler

SİVİL DER’den ‘Koroner Anjiyo’ için Gülpınar’a teşekkür

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER), kurulum çalışmaları devam eden “Koroner Anjiyo” için AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkür etti.

Daha önce özellikle kalp krizi geçiren vatandaşların çevre illere sevk edilmesi sırasında yaşanan ölümler nedeniyle sık sık gündeme gelen anjiyo bölümünün kurulumuna başlandığı bildirildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olduğu dönemde koroner anjiyo bölümünün Siverek ilçesine kurulması amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimler sonuç verdi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Siverek Devlet Hastanesine tahsis edilen “Koroner Anjiografi Cihazı” teslim edildi. Kısa süre içerisinde kurulum tamamlandıktan sonra Siverek halkının hizmetine girecektir. İnsan sağlığı için yüksek teknolojili cihazların hizmete kazandırılması adına halkımıza nitelikli, kesintisiz kolay ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunmaya devam ediliyor. Kalp rahatsızlıklarında erken müdahale hayati önem taşıyor. Hastanede anjiyo yapılabilmesi, ilçenin sağlıkta geldiği noktayı göstermesi açısından önem taşımaktadır.” denildi.

Cihazların hastaneye teslimi ve kurulum çalışmalarına başlanması üzerine SİVİL DER Başkanı Ayhan Ekinci, süreci değerlendirdi.

Anjiyo bölümünün kurulmasının önemine değinen Ekinci, “Hastanemizde büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz koroner anjiyonun kurulması için vekilimiz Kasım Gülpınar ile yaptığımız istişarelerin sonuç verdiğini memnuniyetle karşıladık. İlçemiz için büyük önem arz eden bölümün kurulmasının sağlık konusunda atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Daha önce kalp krizi geçiren vatandaşlarımız maalesef Şanlıurfa veya Diyarbakır’a sevk ediliyordu. Bir çok vatandaşımız maalesef ki sevk edildikleri sağlık merkezlerine yetişmeden hayatını kaybediyordu. Bu durumlar bizi derinden üzüyordu, umuyoruz ki en azından bu noktada daha iyi seviyeye gelmiş olacağız.” dedi.

Koroner anjiyo bölümünün ilçelerde olmadığını aktaran Ekinci, şunları söyledi:

“Araştırmalarımızda söz konusu bölümün ilçelerde çok nadir bulunduğunu öğrendik. Bölümü ilçemize kazandırmak için üstün çaba ve gayretlerinden dolayı milletvekilimiz ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar’a Siverek adına sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
56 Kez Görüntülendi.
Siverek’te “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEM
64 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yüksekten atlayarak canına kıydı iddiası!
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da jandarma baskınıyla ele geçirildi!
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 5 ilde operasyon: Sosyal medyada sahte satış tuzağı!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
İkinci ara tatil 16 Mart’ta başlıyor: Öğrencileri 9 günlük mola bekliyor
GÜNDEM
148 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
123 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
177 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
72 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı