Kategoriler

SMA hastası Alara için fotoğrafçılar harekete geçti

Şanlıurfa’da yaşayan SMA hastası Alara Şahbaz’ın tedavisi için gereken miktarın toplanması adına kentteki fotoğrafçıların çalışmalarından oluşan bir video hazırlandı.

Şanlıurfa’da yaşayan Güler ve Ersel Şahbaz çiftinin ilk çocukları olan Alara’ya Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip1 hastalığı tanısı kondu.

Hastalığın tedavisi için 2,1 milyon avroya ihtiyaç duyulurken, kentte birçok kampanya da başlatıldı. Son olarak Urfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (URFOD) üyeleri, Alara’ya destek olmak amacıyla kendi eserlerinden oluşan bir fotoğraf sergisi açmaya karar verdi. Ancak yaşanan pandemi süreci nedeniyle bu girişim ertelendi.

Serginin ertelenmesinin ardından farklı bir çözüm arayan fotoğrafçılar, çektikleri fotoğraflardan oluşan bir video hazırladı. Videonun özellikle sosyal medya üzerinden yayılması ve Alara’nın durumuna dikkat çekilmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını aktaran fotoğrafçılar, destek beklediklerini ifade etti.

Kampanyaya destek veren fotoğrafçıların isimleri ise şu şekilde:

Aynur TÜRKOĞLU, Ayşegül TAPANCI, Betül DEMİRKOL, Bünyamin ÇADIRCI, Fahreddin KARADAĞ, Fatih GENÇOĞLU, Fatma ASLAN, Fatma ŞOR, Funda AYDOĞAN, Halil BEREKET, Mahmut ORMANCIOĞLU, Mahmut YUNUSOĞLU, M. Cevher DOĞAN, Mehmet MARANGOZ, M. Sami KESİK, Mehtap TEBER, Merve YÜRÜYEN, Nazlı KARAÇİZMELİ, Nazlı KILIÇ, Neşe YILMAZ, Osman TAPLAMACI, Ramazan BULUT, M.Sadık ALİCAN, Seda KESİK, Semra TÜRKMENOĞLU, Şeyhmus ÇAKIRTAŞ, Zehra ARSLAN, Zelal BEREKET.

Kaynak: AJANSURFA

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
44 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
71 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Son dakika... 2025 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği