Kategoriler

Cami İmamının Vefatıyla İlgili İddialara Kaymakamlıktan Basın Açıklaması

Siverek İlçe Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü emrinde İmam Hatip olarak görev yapmakta iken hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Osman ÇİLENTİ’nin vefatı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İlçemiz Müftülüğü emrinde İmam Hatip olarak görev yapmakta iken hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Osman ÇİLENTİ’nin vefatı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.  

İlimizde pandemi ile mücadele, hazırlanan Pandemi Planı çerçevesinde görev verilen bütün kamu kurum ve kuruluşların  imkan ve personelleri aracılığıyla yürütülmektedir.

Sağlık personelinin tamamının yanında jandarma, polis, öğretmen, mühendis, zabıta, muhtar ve bir çok kamu ve meslek kuruluş personeli, pandemi kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda yapılan planlamaya uygun bir şekilde, kişisel koruma tedbirlerine de riayet ederek filyasyon, izolasyon ve alan denetimleri ile benzer çalışmalarda görev ifa etmektedir.

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan Merhum imam hatibimiz Osman ÇİLENTİ’in cezalandırmaya yönelik görevlendirildiği iddiası asılsız olup, Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibelerinin yerine getirilmesi ve cenazelerinin yıkanması amacıyla Nisan ayından bu yana  bu amaçla görevlendirilen 10 kişilik İmam Hatip gurubun içinde yer almaktaydı. 
Vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibeleri gereği yıkanması hizmeti, İlçemiz Devlet Hastanesinde yapılmakta olup, yıkama hizmetinde görevli bütün personellere gerekli koruyucu ekipman sağlanmıştır. Merhumun, covid-19’a ne zaman ve ne şekilde yakalandığını tespit etme imkanı bulunmamakla birlikte, vefat olayında  ihmal bulunduğu, savunmasının alınması, merkeze çeklime talebinin kabul edilmemesi gibi iddialara ilişkin başlatılan idari soruşturma devam etmektedir. 

Değerli mesai arkadaşımız merhum Osman ÇİLETİ’ye Allah’tan (cc) rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz." denildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
29 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan üniversite öğrencilerine anlamlı ziyaret
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak engellilerle bir araya geldi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da Piknik Tüpü Patlaması: 2 Yaralı, Binada Büyük Hasar
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesi Yenişehir'de 15 Sokağı Yeniledi
SİVEREK
3 Kez Görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İkinci engelli hakları planımızın çalışmalarına başladık
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
Siverek Engelliler Derneği'nin hak mücadelesi sonuç verdi
SİVEREK
7 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyespor 2-1 Onikişubat Spor
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
SİVEREK
56 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Millet Meyve Bahçeleri projesinde ikinci etapta sona gelindi
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Viranşehir’de kaçak et taşıyan araç yakalandı