Kategoriler

Cami İmamının Vefatıyla İlgili İddialara Kaymakamlıktan Basın Açıklaması

Siverek İlçe Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü emrinde İmam Hatip olarak görev yapmakta iken hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Osman ÇİLENTİ’nin vefatı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İlçemiz Müftülüğü emrinde İmam Hatip olarak görev yapmakta iken hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Osman ÇİLENTİ’nin vefatı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.  

İlimizde pandemi ile mücadele, hazırlanan Pandemi Planı çerçevesinde görev verilen bütün kamu kurum ve kuruluşların  imkan ve personelleri aracılığıyla yürütülmektedir.

Sağlık personelinin tamamının yanında jandarma, polis, öğretmen, mühendis, zabıta, muhtar ve bir çok kamu ve meslek kuruluş personeli, pandemi kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda yapılan planlamaya uygun bir şekilde, kişisel koruma tedbirlerine de riayet ederek filyasyon, izolasyon ve alan denetimleri ile benzer çalışmalarda görev ifa etmektedir.

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan Merhum imam hatibimiz Osman ÇİLENTİ’in cezalandırmaya yönelik görevlendirildiği iddiası asılsız olup, Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibelerinin yerine getirilmesi ve cenazelerinin yıkanması amacıyla Nisan ayından bu yana  bu amaçla görevlendirilen 10 kişilik İmam Hatip gurubun içinde yer almaktaydı. 
Vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibeleri gereği yıkanması hizmeti, İlçemiz Devlet Hastanesinde yapılmakta olup, yıkama hizmetinde görevli bütün personellere gerekli koruyucu ekipman sağlanmıştır. Merhumun, covid-19’a ne zaman ve ne şekilde yakalandığını tespit etme imkanı bulunmamakla birlikte, vefat olayında  ihmal bulunduğu, savunmasının alınması, merkeze çeklime talebinin kabul edilmemesi gibi iddialara ilişkin başlatılan idari soruşturma devam etmektedir. 

Değerli mesai arkadaşımız merhum Osman ÇİLETİ’ye Allah’tan (cc) rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz." denildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
Sigara gruplarına zamlar sürüyor! 3 TL zam yapıldı
GÜNDEM
80 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak açıkladı: Son 4 ayda trafik kazalarında kaç kişi hayatını kaybetti?
GÜNDEM
113 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu ve ruhsatsız silah satıcılarına göz açtırılmıyor
SİYASET
2024 Kez Görüntülendi.
YSK, 1 il ve 7 ilçe için kararını verdi! Siverek seçim yenileme kararı iptal edildi!
SİYASET
1311 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iptal edilen seçimlerin ardından AK Parti’den açıklama
SİVEREK
1176 Kez Görüntülendi.
Siverek'te seçim yenilenecek
YAŞAM
440 Kez Görüntülendi.
İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 1'inin daha cansız bedenine ulaşıldı
SİYASET
636 Kez Görüntülendi.
İlk işi belediye önündeki beton blokları kaldırmak oldu
GÜNDEM
249 Kez Görüntülendi.
Bir sigara grubuna daha zam geldi
GÜNDEM
520 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak'tan bayram uyarısı: "Sevdiklerimize kavuşalım!"