Kategoriler

Çiftçiler elektrik kesintisini protesto etti

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Çaylarbaşı kırsalında yaşayan çiftçiler yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti.

Bir grup çiftçi İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan DEDAŞ trafo merkezi önüne gelerek yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını belirterek protesto ederek bir süre bekledi.

Protesto esnasında tartışmalarında yaşandığı olaya İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan müdahale ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Çaylarbaşı kırsalında yaşayan Ramazan Sürücü “Kırsal mahallemizde yaşanan elektrik kesintileri ve düşük voltaj trafolarımızı çalıştırmıyor çalışmayan trafolar ekinlerimize büyük zarar veriyor. Tarlayı sulayan Dinamolar düşük voltaj ve elektrik kesintileri maalesef trafolarımıza zarar veriyor. Yetkililerin bir an önce sorunlarımızın çözümü için adım atması gerekiyor, çiftçiler olarak bu yıl kuraklığında vermiş olduğu zararın yanı sıra elektrik kesintileri ve trafo arızaları da üstüne gelince içinden çıkamaz bir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

Çaylarbaşı köy sakinleri karşılarında yetkili bulamayınca DEDAŞ trafo merkezi önünde bulunan Siverek Diyarbakır yolunu trafiğe kapattı.

Olay yerinde yaşanan gerginliği Siverek Emniyet Müdürü Özer Bilgehan kontrol altına aldı. Emniyet müdürü ile görüşen vatandaşlar şikâyetlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından bir süre DEDAŞ trafo merkezi önünde bekleyen çiftçiler İlçe Emniyet Müdürünün talimatıyla bir süre sonra olay yerinden ayrıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
70 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Son dakika... 2025 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği