Kategoriler

Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Çelik, Siverek'te

Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Dr. Maruf Çelik Siverek'te konferansa katıldı.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Dr. Maruf Çelik Siverek'te konferansa katıldı. 

Siverek-Der'in daveti üzerine ilçeye gelen Çelik, Dernek binası konferans salonunda "İslam'da Çalışma ve Davetin Önemi" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılışı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Daha sonra konuşmasına başlayan Çelik, "İslam'ı tebliğ etmek, Islam'a davette bulunmak İslami bir farizadır. Bazı İslam alimlerine göre İslami tebliğ tıpkı namaz ve oruç gibi farzı ayndır. Bazı alimler ise bunun farz-ı kifaye olduğunu söylemişlerdir. Bugün bu farizanın yeteri kadar yapılmadığı, gerek gayri müslimlerin gerek Müslümanların davet ihtiyacı çok belirgindir. Peygamberlerin varisi olan Müslümanlar bu görevi yerine getirmediklerinde günaha girmiş olurlar. İslami tebliğ, Müslümanların her kesimine yapılması gerektiği gibi Müslüman olmayanlara da yapılmalıdır. Kur'an-ı kerimde Rabbimiz Ali imran suresi 104. ayetinde kurtuluş reçetemizi önümüze koyarak şöyle buyurmaktadır."Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır." 

Tebliğ vazifesi günümüzde belli bir kesime havale edilmiştir. Oysa ki bu görev her Müslümanın yerine getirmesi gereken bir vazifedir. Bu vazife bazen nasihat/öğüt, bazen emri bil maruf ve bazen İslam için çalışma şeklinde ifade edilebilir. Müslüman bir fert bencil bir anlayışa sahip olmamalıdır. Sahip olduğu nimetlere başkasının da kavuşmasını istemeli ve bunun için caba sarf etmelidir.

Sahabelerin ezici çoğunluğunun Mekke ve Medine'deki ibadet sevaplarıyla yetinmek yerine diğer bölgelere cihad ve tebliğ amacıyla gidip oralarda vefat etmeleri bu işin önemini bize hatırlatmalıdır. Onların çoğu İslam'ı dünyaya tebliğ etmek için at ve deve sırtında diyar diyar gezerek; Hindistana, Asya'ya, Afrika'ya, Şam'a ve diğer yerlere göç ettiler ve oraları mesken edinip oralarda vefat ettiler. Diyarbakır'da medfun onlarca sahabi bunun açık bir örneğidir.

Az da olsa tebliğde bulunmalıyız, vazifemizi hakkıyla eda edip Yüce Allah'ın işine karışmamalıyız. Tebliğ bizden; bereket ve tesir Yüce Allah'tandır." dedi. 


Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
61 Kez Görüntülendi.
​Siverek'ten Gazze'ye Gönül Köprüsü: Hedef 245 Bin TL ile Aşıldı
SİVEREK
41 Kez Görüntülendi.
Siverek Devlet Hastanesi'nde belirsizlik sona erdi: Yeni başhekim göreve başladı
SİVEREK
19 Kez Görüntülendi.
Siverek'te kirvelik geleneği
SİVEREK
39 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK UYARISI DİKKAT!
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Karacadağ'da yoğun kar yağışı ve sis etkili oluyor
GÜNDEM
50 Kez Görüntülendi.
Elektrik denetiminden gizli kripto üretim tesisi çıktı
SİVEREK
33 Kez Görüntülendi.
Yılların kavşak sorunu çözüldü: Sanayi esnafından teşekkür
SİVEREK
132 Kez Görüntülendi.
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı
SİVEREK
35 Kez Görüntülendi.
Bucak'tan Toprak Mahsulleri Ofisi müjdesi
SİVEREK
18 Kez Görüntülendi.
İstanbullu Gruptan Siverekli Öğrencilere Yerli Malı Desteği