Kategoriler

Emniyet Müdürlüğünden Sokakta Çalışan Çocuklara Yönelik Proje

Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sokakta Çocuk Olmak" Projesi kapsamında Çocuk Büro Amirliği ekipleri

    Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sokakta Çocuk Olmak" Projesi kapsamında Çocuk Büro Amirliği ekipleri Siverek'te bulunan iş yerlerine, sokaklara ve resmi kurumların bulunduğu alanlara afiş asarak sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocukların önüne geçmek istiyor.

      Siverek Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğinin koordine ettiği projeye Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. Projede amaç sokakta çalışan çocukların olası kötü alışkanlıkların önüne geçerek sokakta çalışmamalarını sağlamak. Konu ile ilgili açıklama yapan Çocuk Büro Amirliği "Sokakta çocuk olmak projesinin amacı ilçemizde sokakta çalışan çocuk sayısını en aza indirmek ve kademeli olarak bitirmek, çocukların suça sürüklenmesini önlemek, ayrıca çocuk işçiliğini engellemektir. Bu kapsamda sokakta çocuk olmak projesi çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmalarda 2012 yılı içerisinde Sokakta çalışan 184 tane çocuk alınmış ailelerine gerekli bilgilendirmeler ve tebliğler yapılmış ve çocuklar ailelerine teslim edilmiş, proje dahilinde ilçemiz genelinde konuyla ilgili olarak halkı bilinçlendirmek amacıyla halkın yoğun olduğu yerlere afişler asarak, broşür dağıtarak aileler bilinçlendirme yoluna gidilmiş, ayrıca sokakta çalışan çocukların aileleri hakkında yapılan araştırmalarda; çocukların genelinin aileleri ile birlikte yaşadıkları, maddi durumlarının orta derecede olduğu, ayrıca sosyal yardımlardan faydalandıkları tespit edilmiş, ancak bu gruba dahil olmayan sokakta kağıt toplayıcılığı yapan D.A, Ö.A, R.A isimli çocuklar tespit edilmiş, çocuklar hakkında yaptığımız araştırmalarda çocukların okula gitmediği ,ailenin maddi durumunun iyi olmadığı, aile ebeveynlerin çocuklarla ilgili gerekli bakım ve desteği sağlamadıkları görülmüş, çocukların yeniden eğitime kazandırılması için Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ile ortak çalışmalara başlanılmış ve çocuklar eğitime kazandırılmış, ayrıca daha önceden sokakta çalıştığı tespit edilen ve ekiplerimiz tarafından alınarak ailelerine teslim edilen bazı çocuklara, suça meyilli grupların hırsızlık yaptırdığı, suça sürüklediği tespit edilmiş bu gruplar tespit edilerek haklarında adli işlem yapılmış. Sokakta çalışan çocukların ailelerine sokaktaki riskler, bu gibi yaşanmış canlı örnekler anlatılarak bilgilendirilmeler yapılmış. Ayrıca proje dahilinde resmi kurum ve kuruluşlara ve halkın yoğun olarak girip çıktığı; okul, postane, vakıf gibi yerlere 1000(bin) adet afiş, okul öğrencilerine ve velilerine 10000(on bin) adet el broşürü ve 2000(iki bin)adet aile bilgilendirme kitapçığı ile birlikte 5(beş)adet billboard afişleri hazırlanarak yapıştırılacak, ayrıca okullarda öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme toplantıları yapılarak halk bilinçlendirilmeye çalışılacaktır" denildi.  

       Önümüzdeki süreçte proje kapsamında Siverek?te bulunan Okullarda konferanslar düzenleneceğini belirten Çocuk Büro Amirliği çalışmaları yaygınlaştırarak vatandaşlardan da bu konuda destek istediklerini belirtti. 

Haber: Lütfü Yalgı - Abdullah Lale
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
15 Kez Görüntülendi.
Siverek'te trafik kazası
SİVEREK
19 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Türk-Japon dostluğunun yıldönümüne özel sergi
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Siverek’te kadınlar için eğitim ve üretim atölyeleri kuruluyor
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti
SİVEREK
20 Kez Görüntülendi.
Siverek’te deprem bilinçlendirme semineri düzenlenecek
SİVEREK
21 Kez Görüntülendi.
gemisine yaptığı müdahaleyi sert sözlerle kınadı.
SİVEREK
40 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak Vatandaşlarla Bayramlaştı
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Bayramlar, Gönüllerin Buluşma Zamanıdır
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kurban Bayramı’nda 3 bin sivil trafik polisi gizli yolcu olarak görev
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediye Başkan'ı Gülpınar'dan Kurban Bayramı Mesajı