Kategoriler

Eski Siverek evleri ömrünü tamamlamış

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eski mahallerde bulunan tarihi evler yağan yağışlara dayanamayarak yıkılmaya başladı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eski mahallerde bulunan tarihi evler yağan yağışlara dayanamayarak yıkılmaya başladı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Hasan Çelebi mahallesinde bulunan, tarihi evler yağan yağışlara dayanamayarak yıkılmaya başladı. Birçok tarihi evin bulunduğu ve bazı evlerde vatandaşların yaşadığı tarih Siverek evlerinin restore edilmesini istiyorlar.

Hasan Çelebi Mahallesinde bulunan tarihi evlerde yaşayan vatandaşlar, kış aylarında geçen yağışlı zamanlarda kalede dökülen taşlar evlerde yaşayan vatandaşlar her gün korku dolu anlar yaşadığını ifade ettiler.

Yorumlar

ESNAFF 5 Yıl Önce

Bu evler tarihi değil kültür ürünüdürler.bunları korumaya alan aptal zihniyet tarihimize sahip çıkıyoruz diye birde reklam yapıyor kılıf uyduruyor.Asurlulardan kalma tarihi siverek kalesi hamamları ve ortadan kalkan yada yerin dibinde kalıp üstüne asfalt yada beton dökülen o kadar tarihi yapıya sahip çıkmıyor.

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Avrupa'daki elektrik kesintileri ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama: "Aynı sisteme bağlıyız"
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
TÜİK verileri: Gerçek işsizlik arttı!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Yargıtay'dan nafaka için emsal karar
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti; 2025 enflasyon tahminini açıkladı
SİYASET
74 Kez Görüntülendi.
Bahçeli: Erken seçim hevesi boşuna, seçimler zamanında olacak, taviz yok!
SİVEREK
124 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Bungalov evler faaliyete geçiyor
SİVEREK
60 Kez Görüntülendi.
Siverek'te sahtecilik operasyonu: Çok sayıda çalıntı motosiklet ele geçirildi
SİYASET
125 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: “Birlik ve beraberlik içinde bir bayram olsun
GÜNDEM
71 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bayram öncesi sıkı denetim! 11 bin 261 personel görevde
GÜNDEM
166 Kez Görüntülendi.
Başkan Gülpınar’dan Ramazan Bayramı Mesajı