Kategoriler

Göreve iade edilenlerle ilgili Bakanlık'tan talep!

Eğitim-Bir-Sen, OHAL Komisyonu kararıyla kamu görevine iade edilenlerin mali ve sosyal haklarının verilmesi gerektiğini savunarak Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Olağanüstü Hal İşlemleri (OHAL) İnceleme Komisyonu kararıyla kamu görevine iade edilenler hakkında kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklarının verilmesini istiyor.


Sendika Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun konuya dair yazılı bir açıklama yaptı.


Talepleri için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na başvurduklarını belirten Coşkun, "OHAL KHK hükümleriyle kamu görevine iade edilenler hakkında ilgili kanun hükmünde kararnamelerde kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklarının ödeneceği yönünde açık hüküm yer almasına rağmen, Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonu kararıyla kamu görevine iade edilenler hakkında 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de açık bir hüküm bulunmamaktadır" dedi.


Göreve iadelerde mali ve sosyal hakların ödenmesi gerektiğinin Anayasa Mahkemesi kararında da yer aldığına dikkat çeken Coşkun yetkililere şu sözlerle çağrıda bulundu:


"Anayasa Mahkemesi’nin konuya ilişkin 2016/25923 sayılı bireysel başvuru kararında, “(…) Uygulamada da daha önce göreve iade edilenler yönünden iadenin yöntemine ve sonuçlarına dair KHK’lar ile hükümler ihdas edilmiştir. Bu düzenlemeler uyarınca kamu görevine iade edilen kişiler bakımından görevden çıkarmaya ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılarak bu kapsamda göreve başlayanlara geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenmektedir. Sonuç olarak söz konusu başvuru yolunun (…) göreve iade hâlinde mali kayıpların telafi edilebilmesine imkân tanıması nedenleriyle potansiyel olarak yeterli giderim sağlama kapasitesine de sahip olduğu kanaatine ulaşılmıştır” ifadelerine yer verilmiştir. Söz konusu karara göre 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de aksine bir hüküm yer almaması nedeniyle Olağanüstü Hâl İşlemleri İnceleme Komisyonu kararıyla kamu görevine iade edilecek personele ihraç edildikleri tarih ile göreve başladıkları tarih arasında geçen süre zarfındaki özlük hakları verilebilecektir. Dolayısıyla ihraç edilen personelin Komisyon kararıyla kamu görevine iadeleri hâlinde ihraç işleminin tüm hüküm ve sonuçlarıyla ortadan kaldırılması gerekmektedir. Nitekim 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 10. maddesinin birinci fıkrasında, başvuruları kabul edilenlerin yeniden atanmalarının değil, kamu görevine iade edilmelerine karar verildiği açıkça ifade edilmektedir."



AJANS URFA
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
60 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yangın
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Siverek’te Üstyapı Yenileme Çalışmaları Hız Kazandı
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Evlenecek çiftlere bakanlıktan müjde geldi! İşte indirimli markaların listesi
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Avrupa'daki elektrik kesintileri ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama: "Aynı sisteme bağlıyız"
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
TÜİK verileri: Gerçek işsizlik arttı!
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Yargıtay'dan nafaka için emsal karar
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti; 2025 enflasyon tahminini açıkladı
SİYASET
86 Kez Görüntülendi.
Bahçeli: Erken seçim hevesi boşuna, seçimler zamanında olacak, taviz yok!
SİVEREK
143 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Bungalov evler faaliyete geçiyor
SİVEREK
65 Kez Görüntülendi.
Siverek'te sahtecilik operasyonu: Çok sayıda çalıntı motosiklet ele geçirildi