Kategoriler

Kartalkaya faciası: Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan üç bürokrata soruşturma izni

Grand Kartal Otel’de yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasına ilişkin dava sürerken Kültür ve Turizm Bakanlığı, üç bürokrat için soruşturma izni verdi.

 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan Grand Kartal Otel'de 21 Ocak'ta çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti, 133 kişi yaralandı.

Facianın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, yangının olduğu tarihte Kontrolörler Kurulu Başkanvekili olan Levent Kırcan, otelin son denetimini yapan kontrolörler Barış Başayvaz ve Abdülkadir Eren hakkında “soruşturma izni verilmesi”ne karar verdi.

"BAKANLIK PERSONELİNİN KUSURU BULUNMUYOR"

Karar metninde; yangın olayına ilişkin Bakanlık bünyesinde iki defa ön inceleme yapıldığı, her iki ön incelemede de yangın güvenliği denetiminin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev, yetki ve sorumluluğunda olmadığı, bakanlık personelinin kusur ve ihmalinin bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, konunun yargı tarafından da incelenmesinin sağlanması amacıyla bakanlık tarafından üç bürokrata soruşturma izni verildi.

DAVA BAŞLADI

Öte yandan 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin 19'u tutuklu, 32 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
7 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Sumud Filosu'na destek konvoyu
SİVEREK
2 Kez Görüntülendi.
Siverek Gençlik Merkezi'nde eğlenceli etkinlikler
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
Jandarmadan Siverek'te narkotik operasyonu: Kokain ve 210 bin lira ele geçirildi
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Şener Üşümezsoy canlı yayında sinirlendi: Beni çıldırtıyorsunuz
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İstanbul'da hissedilen deprem: AFAD açıklama yaptı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Dışişleri Bakanlığı: Alıkonulan Türk aktivistler için gerekli girişimlerde bulunuldu
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Ayşe Barım hakkında tahliye kararı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
Acı olay… Temizlik için kuyuya indiler, hepsi yaşamını yitirdi
GÜNDEM
77 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan otomobil Siverekli yayaların arasına daldı: 3 ölü 3 yaralı
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Gazze Protestosu: Gazze çocuk mezarlığına dönüştü