Kategoriler

Siverek dahil 13 ilçede silah kaçakçılarına operasyon

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "Kanunsuz Silahlanmaya; HAYIR!" adıyla düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken olayla ilgili 57 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yapılan planlı çalışmalar sonucunda; suç işlenmesini önlemek ve kaçak veya ruhsatsız silahların ele geçirilmesi amacıyla; “Kanunsuz Silahlanmaya; HAYIR!” adı altında 01 Eylül 2023 günü, (125) ekip ve (710) Jandarma personelinin katılımıyla, Şanlıurfa İl Merkezi dahil (13) İlçe, (57) şüpheliye yönelik operasyon icra edilen operasyon sonucunda : 4adet AK-47 Kaleşnikof, 15 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet ruhsatsız av tüfeği, 2.332 adet uzun namlulu silah mühimmatı, 1.167 adet tabanca mühimmatı, 343 adet av tüfeği fişeği, 53 adet muhtelif şarjör, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü ele geçirildi. Operasyon sonucu 57 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 13 aranan şahıs yakalanmıştır." denildi.

"Türkiye'de bir ilk gerçekleşti"

Açıklamanın devamında, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın bu faaliyetinin silah ve mühimmat kaçakçılığı ile mücadele kapsamında,  İl genelinde tüm ilçelerde icra edilmiş olması bakımından Türkiye genelinde yapılan ilk operasyon olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
71 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Son dakika... 2025 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği