Kategoriler

Siverek - Diyarbakır Karayolu Vatandaşlar Tarafından Trafiğe Kapatıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrası öfkeli vatandaşlar yolu trafiğe kapattı.

    Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, sık sık kaza meydana gelen yolu ulaşıma kapatan vatandaşlar, yetkililerin bölgeye üst geçit yapmasını istedi. Eylemci vatandaşlar, yolun ulaşıma kapanmasından dolayı kendilerine tepki gösteren bazı sürücülerin otomobillerinin camını kırdı.

     Siverek'in Selimpınar Mahallesi'nde öğle saatlerinde Şanlıurfa- Diyarbakır karayolu olarak hizmet veren yolun karşısına geçmek isteyen 8 yaşındaki Azad Baytok adlı çocuğa otomobil çarptı. Yaralanan çocuk hastaneye götürülürken, aynı noktada sıkça kazaların meydana gelmesine tepki göstermek isteyen mahalle sakinleri yolu ulaşıma kapattı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapatarak yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştı. Olay yerine gelen Polis ekipleri vatandaşları ikna etmeye çalışsada çabaları yetmedi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü'nün Telefonla mahalle muhtarını ile görüşerek ikna etme çabalarıda yetersiz kaldı. Konu ile ilgili açıklama yapan mahalle Muhtarı Bubo Tato; "3 dönemdir Selim Pınar mahallesinde muhtar olduğunu ve başvurduğu yetkili mercilerden sürekli olumsuz cevap aldığını Anayol karşısında bulunan okula gitmek isteyen çocukların can güvenliğinden endişe ettiklerini belirtti. Bugünde meydana gelen kaza sonrası artık bu yola kurban vermek istemediklerini şu ana kadar 12 kişinin hayatını kaybettiği kara yolu üzerinde üst geçit yapılmasını talep ediyoruz aksi taktirde yolu trafiğe kapatma eylemlerini sürdüreceklerini" belirtti.
Yolda sık sık karşıya geçmek isteyen çocukların kazalarda yaralandığını, bazılarının da öldüğünü söyleyen vatandaşlar, "Bu konuyu sürekli yetkililere bildirdik ama bir sonuç alamadık. Buraya acilen üst geçit yapılması lazım. Üst geçit yapılması için kaç kişinin ölmesi bekleniyor" diye tepki gösterdi.


OTOMOBİLİ TAŞLADILAR

     Kısa sürede eylemi duyan diğer mahalle sakinlerinin de gelişiyle sayıları 300'e ulaşan öfkeli kalabalık, yaklaşık 1.5 saat yolu ulaşıma kapattı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu yolda, vatandaşlar seslerini duyurmak için böyle bir eyleme mecbur bırakıldıklarını ifade etti. Bu sırada plakası öğrenilemeyen bir otomobilin sürücüsü yoldan geçmek için vatandaşlarla tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen eylemci bazı vatandaşlar, yol kenarından aldıkları taşlar ile otomobilin camlarını kırdı. Camları kırılan ve kaportasında hasar oluşan otomobilin sürücüsüne de saldırmak isteyen öfkeli kalabalık, yolda önlem alan polisler tarafından engellendi.

     Yaklaşık 1,5 saat süren eylem, kalabalığın yanına gelen AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik,Karayolları 9. Bölge Müdürü ile telefonda yaptığı görüşmede mevcut durum hakkında bilgi verdi. Bununla ilgili bir an önce yardımcı olmalarını isteyen Çelik daha sonra Telefonu Selim Pınar Muhtarı Bubo Tato vererek Karayolları 9. Bölge Müdürü bir an önce çalışmaların yapılacağını ve kısa sürede mahalleye üst geçit yapılması için çalışmalara başlanacağını söylemesiyle sona verdi.


Haber : Abdullah Lale - Lütfü Yalgı

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
85 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Ekrem İmamoğlu: Seçime giremezsem başka adayı desteklerim
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Hakan Fidan: YPG Suriye'de oyunbozan rolünde
SİVEREK
15 Kez Görüntülendi.
Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül: Silahlarını teslim etsinler, terör bitsin
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
İBB'ye yeni dalga operasyon: 14 kişiye daha gözaltı
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Sındırgıda'daki depremde yıkılan binayla ilgili jet soruşturma! 2 kişi gözaltında
SİVEREK
32 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediyesi
SİVEREK
18 Kez Görüntülendi.
Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı: Balıkesir için 1 ay önce uyardığı ortaya çıktı
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de yıkılan bina sabahın ilk ışıkları ile havadan görüntülendi