Kategoriler

Siverek'in mimari mirası için önemli çalıştay gerçekleşti

Siverek’in Mimari Mirasının Korunması ve Değerlendirilmesi Çalıştayı gerçekleştirildi.

Siverek Kültür Merkezinde, Dicle Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi, Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesi iş birliği ile “Siverek’in Mimari Mirasının Korunması ve Değerlendirilmesi Çalıştayı” düzenlendi.


Programda; Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Siverek Belediyesi Başkanvekili Mahmut Güzen ve çalıştay yürütücüsü sayın Doç. Dr. Neslihan Dalkılıç açılış konuşmaları yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından Siverek’in Mimari mirası ve bu mirasın nasıl korunabileceği konusunda çeşitli sunumlar yapıldı.


Konu ile ilgili açıklama yapan düzenleme kurulu üyesi Mimar Cenap Baylan, çalıştayla ilgili şu bilgileri verdi: “İlk defa Siverek’in mimari mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için farkındalık oluşturuldu. Siverek'in tarihi, kültürü, sosyal yapısı ve mimarisi ile ilgili çalışmalar yapmış araştırmacılar ile restorasyon ve koruma uzmanlarını bir araya getirdik. Sunumlar sonrası Kaymakam beyin ev sahipliğinde, İlgili kurum temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak çözüm önerileri geliştirdik. İnşallah kısa zamanda değerlendirme bildirgesini yayınlayacağız. Geniş Katılımlı bir çalıştay oldu. Katkı sunan ve çalıştaya katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası 3. Komite Başkanı Faruk Köksal şu ifadeleri kullandı: “Bir memleketi yaşatma ve gelecek nesillere aktarma tarihimizle belli olur. Gelecek nesillere aktarmamızdaki önceliklerden biri de tarihi yapılarımız ve sokak dokumuza sahip çıkmamız ile gerçekleşir. Buna benzer çalıştayların devam etmesi ve değerlendirme toplantılarının yapılması önemlidir. Bu vesileyle bu çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Cenap Baylan olmak üzere düzenleme kuruluna teşekkür ederim.” 
Yorumlar

Ferhat 5 Yıl Önce

Bu çalışmayı yapanlardan 1 tane bile bu kelpiç evlerde yaşayan varmıdır.hanımları anneleri kabul edermi acaba harabe yapıda akrep farelerle yaşamayı.sırf entellik olsun kağıt dönsün ortalıkta ankaraya çalışılmış gösterilsin başka bilet yok adına hizmette dedinmi tamamdır.halkın sorunlarını halledin illaki başkan müdür olmanıza gerek yok faydalı olun şow yapmayın

Daha Fazla Haber
SİYASET
1920 Kez Görüntülendi.
YSK, 1 il ve 7 ilçe için kararını verdi! Siverek seçim yenileme kararı iptal edildi!
SİYASET
1210 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iptal edilen seçimlerin ardından AK Parti’den açıklama
SİVEREK
1112 Kez Görüntülendi.
Siverek'te seçim yenilenecek
YAŞAM
431 Kez Görüntülendi.
İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 1'inin daha cansız bedenine ulaşıldı
SİYASET
617 Kez Görüntülendi.
İlk işi belediye önündeki beton blokları kaldırmak oldu
GÜNDEM
241 Kez Görüntülendi.
Bir sigara grubuna daha zam geldi
GÜNDEM
509 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak'tan bayram uyarısı: "Sevdiklerimize kavuşalım!"
GÜNDEM
774 Kez Görüntülendi.
Gülpınar'dan sosyal medya hamlesi!
GÜNDEM
963 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi
YAŞAM
713 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da 2 genç silahla vurulmuş halde bulundu