Kategoriler

Siverek Ofis Mahallesi Patlamaya Hazır Boma Gibi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son zamanlarda enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ile birlikte sorunların ardı arkası kesilmiyor. Ofis mahallesi patlamaya hazır bomba.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son zamanlarda enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ile birlikte sorunların ardı arkası kesilmiyor. Ofis mahallesi patlamaya hazır bomba.

Yapılan kazıların usulüne göre yapılmaması, özensiz bir şekilde yapılmasından dolayı zaman zaman yaşanan enerji kesintileri vatandaşları zor durumda bırakırken yeni bir sorun baş gösterdi. İlçenin Ofis mahallesinde yeraltına alınan enerji nakil hatları bina girişinde bulunan doğalgaz boruları ile yan yana binaya bağlantı verilmiş durumda.

Konu ile ilgili Aksa doğalgaz sağlayıcı firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmede konu ile ilgili daha önce TEDAŞ’a gerekli uyarılarda bulunulduğunu ancak TEDAŞ’ın bu uyarıları dikkate almadığını belirttiler.

ABONELERİN DOĞAL GAZI KESİLECEK

Aksa doğalgaz yetkilileri konu ile ilgili Ofis mahallesinde usule uygun yapılmayan binaların tespit edildiğini eğer yapılan çalışmaların usule uygun yapılmadığı taktirde abonelerin doğal gazı kesileceğini belirtti.

Doğalgaz borusu ve elektrik kablolarının arasındaki mesafenin 15 cm olması gerektiği, eğer yüksek gerilim hatlarının bulunduğu yerlerde 30 cm olması eğer trafonun bulunduğu yerlerde ise 50 cm ve daha fazla olup izolasyonun iyi yapılması gerekmektedir denildi.

Önümüzdeki günlerde TEDAŞ’ın bu yapılan uygulamadan vazgeçmemesi durumunda Aksa Doğalgaz bina girişlerinde elektrik nakil hatları yan yana olan binaların doğalgazı kesileceği öğrenildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
109 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Ekrem İmamoğlu: Seçime giremezsem başka adayı desteklerim
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Hakan Fidan: YPG Suriye'de oyunbozan rolünde
SİVEREK
19 Kez Görüntülendi.
Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül: Silahlarını teslim etsinler, terör bitsin
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
İBB'ye yeni dalga operasyon: 14 kişiye daha gözaltı
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Sındırgıda'daki depremde yıkılan binayla ilgili jet soruşturma! 2 kişi gözaltında
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediyesi
SİVEREK
19 Kez Görüntülendi.
Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı: Balıkesir için 1 ay önce uyardığı ortaya çıktı
SİVEREK
11 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de yıkılan bina sabahın ilk ışıkları ile havadan görüntülendi