Kategoriler

Siverek'te 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' Eylemi

Siverek'te 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' eylemiŞanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaya öncelikli trafik bilincinin oluşması için 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' eylemi yapıldı.

Türkiye'nin bütün şehirlerinde düzenlenen eylem İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince Atatürk Bulvarı'ndaki Gazi Paşa ilkokulu önünde yapıldı. Eyleme ilçe kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hayri Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Protokol öğrenci ve vatandaşlarla birlikte yaya geçidini kullandı. Trafik ekipleri tarafından sürücülere yaya ve okul geçitleriyle kavşaklarda yolun karşısına geçen yayaların önceliğinin olduğu bilgisi verildi.


      Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla Ekim ayında yürürlüğe giren yasaya uymayan sürücülere 488 lira idari para cezası uygulanacağı hatırlatılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. İlçe kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla sürücülerde farkındalık oluşturmak amacıyla yaya geçidini kullandık. Bu konuda vatandaşlarımız ve sürücülerimizin hassasiyetinin arttırılması gerekiyor. Bu hususta yıl boyunca faaliyetler devam edecek ve yaya önceliğini bu yıl için gerçekleştirmeye çalışacağız. Ülkemizde 2018 yılından itibaren yaya geçişlerinde yayaya öncelik verildi. Bu hususta bir de uyarı yapmak istiyorum ki 488 lira bir idari para cezası var. Bu hususların yaşanmaması trafik kazalarında yaya kayıplarının en aza indirgenmesi konusunda bu proje bugün Bakanımızın öncülüğünde yıl boyu devam edecek dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
Siverek’te “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEM
55 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yüksekten atlayarak canına kıydı iddiası!
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da jandarma baskınıyla ele geçirildi!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 5 ilde operasyon: Sosyal medyada sahte satış tuzağı!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
İkinci ara tatil 16 Mart’ta başlıyor: Öğrencileri 9 günlük mola bekliyor
GÜNDEM
148 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
121 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
173 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
72 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı