Kategoriler

Siverek'te şiddete karşı hukuk ve dayanışma mesajları

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kritik bir bilinçlendirme etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Mehmetçik İlkokulu konferans salonunda gerçekleşen geniş katılımlı buluşmaya, İlçe Kaymakamı Salih Sak, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, yerel protokolün önde gelen isimleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladıktan sonra, kadına yönelik şiddet vakalarını konu alan görsel bir sunumun gösterilmesiyle devam etti.



Etkinlikte söz alan uzmanlar, meseleyi çok boyutlu olarak ele aldı. Tıbbi ve psikolojik yaklaşımlar üzerine yoğunlaşan Doktor Rauf Yanardağ, şiddetin önlenmesi ve mağdurlara destek mekanizmaları hakkında aydınlatıcı bilgiler sunarken; Hukukçu Avukat Elif Nur Aslan ise kadınların sahip olduğu yasal haklar, korunma yolları ve hukuki süreçler konusunda detaylı bilgilendirmelerde bulundu.



Günün hassasiyetine dikkat çeken Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Nilgün Ekinci, kurumun kararlılığını şu sözlerle dile getirdi: "Bu anlamlı günde, kadınlara yönelik her türlü şiddetin karşısında durmak, güçlü dayanışmamızı göstermek ve toplumsal sorumluluğumuzu hatırlatmak amacıyla bir araya geldik." Ekinci, 25 Kasım'ın sadece bir anma günü değil, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerine yüklenen ciddi bir eylem çağrısı olduğunu vurguladı. Belediyenin temel hedeflerinin; kadınların sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak güçlendirilmesi, şiddet mağdurlarına danışmanlık hizmeti sunulması ve koruyucu/önleyici hizmetlerin yaygınlaştırılması olduğu ifade edildi.



Kapanış konuşmasını yapan Siverek Kaymakamı Salih Sak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini sunarken, devletin şiddetle mücadele ve kadınları koruma alanında yürürlüğe koyduğu yasal ve idari tedbirleri katılımcılarla paylaştı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
Siverek’te “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” Sempozyumu Düzenlendi
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Siverek’te yüksekten atlayarak canına kıydı iddiası!
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da jandarma baskınıyla ele geçirildi!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 5 ilde operasyon: Sosyal medyada sahte satış tuzağı!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
İkinci ara tatil 16 Mart’ta başlıyor: Öğrencileri 9 günlük mola bekliyor
GÜNDEM
148 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
121 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
173 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
72 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı