Kategoriler

Siverek'te Trafik Haftası etkinlikleri

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Trafik Haftası dolayısıyla sürücüler bilgilendirildi, el broşürü dağıtıldı.

Hafta dolayısıyla Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen etkinlikte trafik ekipleri, sürücülere yayalara yol verilmesi gerektiğini anlattı.

Trafikte emniyet kemeri takılmasının önemini vurgulayan ekipler, bilgilendirici el broşürü dağıttı.

Siverek Trafik Denetleme Büro Amirliği Ekipler Grup Amiri Oğuzhan Uçar, İçişleri Bakanlığının 2022 yılı mottosunun yayalar için 5 adımda güvenli trafik olduğunu dile getirdi.

Yayaların trafikte dikkat etmesi gereken konularda bilgi veren Uçar, “Birinci adımı yayalarımızdan mümkün olduğunca yaya kaldırımını kullanmaları yoksa banketten yürümelerini istiyoruz. İkinci adım olarak ise görünür olmaktır ki hava karardıktan sonra yayaların açık renk elbise giymelerini mümkünse yanlarında ışık bulundurmalarını istiyoruz. 3. adımda trafik ışıklarına uymaları gerekiyor, yayalarımızdan yeşil yandığında geçmelerini istiyoruz. 4. adım ise yayalarımızın okul geçidi, yaya geçidi ve kavşak giriş çıkışlarından geçmelerini istiyoruz. İç işleri Bakanlığımızın bu konuda yayalar kırmızı çizgimizdir uygulamasını yaptık. Bu yüzden yayalar incinebilir yol kullanıcısı olarak geçtiği için kazalarda yaralanma ve ölümlerde büyük orana sebep olmaktadır. Bu nedenle bakanlığımız trafikte yaya güvenliği konusunda hassasiyetle durmaktadır ve biz trafikçiler olarak da uygulamalarımızı arttırmaktayız. 5. adım olarak ise yayalarımız yaya geçitlerini kullandıklarında telefonla meşkul olmadan, hızlı ve güvenli bir şekilde geçmeleri gerekiyor.” dedi.

Hayatın engelli bireyler için zorluk olduğunu belirten Musa Ağırtaş ise, “Trafik dediğiniz zaman sağlam bireyler içinde zor bir süreç olduğu gibi engelli bireyler için ekstra zorlaşıyor. Engelli ve trafiği yan yana getirdiğimiz de süreç çok zor oluyor. Sürücülerimiz bu konuda baya duyarsız davranıyor, çoğu zaman trafikte yada yaya geçicinde durup araçların geçişini bekliyorum. Bu konuda biz engelliler sürücülerimizden anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Bakanlığımızın bu konuda çalışması var, sürücülerimizde bu konuda biraz daha duyarlı olursa daha iyi olacak. Biz zaten engelliyiz, onların ise bekleyeceği 10 saniyedir. Bu konuda anlayış bekliyoruz ki umarım sesimize kulak verirler. Engelliler olarak buna uyulursa çok mutlu oluruz.” dedi.

Düzenlenen etkinliğe Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Deniz, Emniyet Amiri İsmet Cihan Yerbasan, daire müdürleri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
1818 Kez Görüntülendi.
YSK, 1 il ve 7 ilçe için kararını verdi! Siverek seçim yenileme kararı iptal edildi!
SİYASET
1154 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iptal edilen seçimlerin ardından AK Parti’den açıklama
SİVEREK
1066 Kez Görüntülendi.
Siverek'te seçim yenilenecek
YAŞAM
423 Kez Görüntülendi.
İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 1'inin daha cansız bedenine ulaşıldı
SİYASET
602 Kez Görüntülendi.
İlk işi belediye önündeki beton blokları kaldırmak oldu
GÜNDEM
238 Kez Görüntülendi.
Bir sigara grubuna daha zam geldi
GÜNDEM
505 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak'tan bayram uyarısı: "Sevdiklerimize kavuşalım!"
GÜNDEM
766 Kez Görüntülendi.
Gülpınar'dan sosyal medya hamlesi!
GÜNDEM
947 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi
YAŞAM
700 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da 2 genç silahla vurulmuş halde bulundu