Kategoriler

Siverek'te Türk-Japon dostluğunun yıldönümüne özel sergi

Siverek'te Türk-Japon dostluğunun yıldönümüne özel sergi

Siverek Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Türk-Japon dostluğunun 101. yılı anısına resim sergisi düzenlendi.

Tarihi Cudi Paşa Konağı'nda düzenlenen sergide kursiyerler tarafından hazırlanan ve Japon kültürünü yansıtan birbirinden özel eserler yer aldı.

Çoğunluğu arkilik ve yağlı boya tekniğiyle yapılan resimlerde Japonya'nın simgeleri, tarihi mekanları ve geleneksel öğeleri sanatsal bir üslupla yansıtıldı. 

Japon folklorik kıyafetlerinin işlendiği tablolar ise ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, iki ülke arasındaki dostluğun önemine vurgu yaparak, serginin kültürel etkileşim açısından değerli bir adım olduğunu belirtti.

Bucak, "Bugün çok uzaklardan bir misafirimiz var. Onun aramızda olması bu sergiyi bizim için daha anlamlı kıldı. Bu vesileyle Halk Eğitim Merkezimize, kursiyerlerimize ve resim sergisine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Serginin açılışına Bucak'ın yanı sıra Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, daire amirleri, birim müdürleri, kursiyerler ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Bekçi alımlarında şartlar değişti!
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak, zabıta çalışanlarıyla bir araya geldi
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iki otomobil çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Türkiye’de manuel vites tarih oluyor! Satışlar geriledi
GÜNDEM
50 Kez Görüntülendi.
Tarlalarda izinsiz yapılar yıkılacak
SİVEREK
70 Kez Görüntülendi.
Siverek’te feci kaza! 1’i ağır 4 yaralı
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Şirinkuyu'daki altyapı görüntülerine açıklama: Siverek Belediyesi sorumluluk vurgusu yaptı
SİVEREK
96 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: "İki yılda laf değil, iş ürettik"
GÜNDEM
232 Kez Görüntülendi.
Siverek OSB’de Su Krizi: Üretim ve İstihdam Tehlikede
GÜNDEM
180 Kez Görüntülendi.
Siverek’te İUP kura çekimi tamamlandı: 355 kişi belirlendi