Kategoriler

Siverek’te kültür varlıkları için yüzey araştırmasına başlandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tarihi kültür varlıklarının gün yüzüne çıkarılması amacıyla araştırma çalışmaları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Siverek Belediyesi iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında ilçedeki kültür varlıkları kayıt altına alınıyor.
Dr. öğretim üyesi Razan Aykaç başkanlığında farklı üniversitelerden akademisyen, uzmanların katılımıyla yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla kentteki kültür varlıkları tanıtılarak turizme kazandırılacak.


Çalışmanın Şanlıurfa ve ilçelerinde yapılacağını belirten Katip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Razan Aykaç, çalışmayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ve denetimi ile gerçekleştirdiklerini söyledi.


Türk-İslam dönemine ait kültür varlıkları için yüzey araştırmalarına başladıklarını ifade eden Aykaç, şu ifadeleri kullandı: “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi gibi farklı üniversitelerden akademisyen ve uzmanların katılımıyla çalışmamıza Siverek’ten başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile üniversitemizin ortak projesi olan çalışma bu sene Siverek Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak. Desteğinden ötürü Başkanımız Sayın Ayşe Çakmak hanımefendiye bilim heyeti adına teşekkür ederim.” 
Şanlıurfa ili ve ilçelerinin eski çağlardan beri doğu dünyasının kültür ve ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Razan Aykaç, “Bu topraklar Emevi, Abbasi, Selçuklu, Eyyubi, Memluklu, Akkoyunlu ve Osmanlı hâkimiyeti altında Türk-İslam medeniyetinin önemli eserlerini barındırıyor. Bu araştırmayla Şanlıurfa ve ilçelerinin kültür varlıkları tanıtılacak. Kıymetli eserler bir bütün olarak ele alınıp il ve ilçelerin kültür tarihi irdelenecek ve böylece bilim dünyasına ve turizme katkı sağlayacak.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİYASET
1794 Kez Görüntülendi.
YSK, 1 il ve 7 ilçe için kararını verdi! Siverek seçim yenileme kararı iptal edildi!
SİYASET
1139 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iptal edilen seçimlerin ardından AK Parti’den açıklama
SİVEREK
1053 Kez Görüntülendi.
Siverek'te seçim yenilenecek
YAŞAM
419 Kez Görüntülendi.
İliç'teki maden kazasında heyelan altında kalan 1'inin daha cansız bedenine ulaşıldı
SİYASET
594 Kez Görüntülendi.
İlk işi belediye önündeki beton blokları kaldırmak oldu
GÜNDEM
235 Kez Görüntülendi.
Bir sigara grubuna daha zam geldi
GÜNDEM
503 Kez Görüntülendi.
Vali Şıldak'tan bayram uyarısı: "Sevdiklerimize kavuşalım!"
GÜNDEM
764 Kez Görüntülendi.
Gülpınar'dan sosyal medya hamlesi!
GÜNDEM
943 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bir seçim daha iptal edildi
YAŞAM
696 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da 2 genç silahla vurulmuş halde bulundu