Kategoriler

Tarihi Siverek Kalesi uzun aradan sonra yeniden hizmete açıldı

Siverek Belediyesi uzun yıllar boyunca kaderine terk edilen tarihi Siverek Kalesi'ni kapsamlı bir restorasyon ve çevre düzenleme çalışmasının ardından yeniden halkın hizmetine sundu.

Yapılan çalışmalarla yeniden ayağa kaldırılan tarihi yapı, hem estetik açıdan yenilendi hem de sosyal yaşam alanına dönüştürüldü. 

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla başlatılan projede, kalenin geçmişteki kötü imajı silinerek, ailelerin ve çocukların vakit geçirebileceği güvenli bir alan haline getirildi.

Yıllarca bakımsız kalan ve özellikle uyuşturucu bağımlılarının uğrak noktası haline gelen kale, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla baştan sona yenilendi.

Yapılan peyzaj düzenlemeleriyle yeşil alanlar artırılırken, vatandaşların dinlenebileceği oturma alanları, çocuklar için oyun grupları, kafe ve çeşitli satış noktaları yapıldı.

Tamamlanan çalışmaların ardından Siverek Kalesi, düzenlenen törenle yeniden hizmete açıldı. 

Etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra birim müdürleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Etkinlik kapsamında halk oyunları gösterileri, çocuklar için çeşitli aktiviteler ve ikramlar yer aldı.

Açılışa katılan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ali Murat Bucak, "Siverek Kalesi ilçemizin tarihsel miraslarından biridir. Uzun yıllardır atıl bir durumda olan bu yapıyı halkımız için yeniden düzenledik. Artık ailelerin güvenle gezebileceği, çocukların oynayabileceği bir yaşam alanı haline geldi. Siverek’e yakışan bir alan oldu. Halkımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
123 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan YRP'li meclis üyelerine: "Gençlere harcanan bütçe israf değildir" 
SİVEREK
93 Kez Görüntülendi.
Ramazan Kolilerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor
GÜNDEM
141 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa’da acı olay! 2 kardeş hayatını kaybetti
SİYASET
65 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN’DAN SERT TEPKİ: “Söz Başka, Oy Başka Olamaz!”
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Ramazan Ayı Mesajı
GÜNDEM
51 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyespor deplasmanda 3 puanı tek golle aldı
GÜNDEM
225 Kez Görüntülendi.
Borçluları rahatlatacak adım! Vergi ve prim borçlarında faiz affı geliyor
SİVEREK
88 Kez Görüntülendi.
Siverek'te denetimlerde tespit edilen 5 ton bozuk ürün imha edildi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
DEM Parti'den Erdoğan görüşmesi sonrası açıklama
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Silah bırakma için geçici kanun ve demokratikleşme önerileri öne çıktı