Kategoriler

Turizme kazandırılması gereken Siverek evleri yıkılmaya mahkum

Şanlıurfa'nın en büyük ilçelerinden biri olan tarihi çok eskilere dayanan toprak çatılı kesme karataştan  yapılan tek katlı eski Siverek evleri son demini yaşıyor.

Şanlıurfa'nın en büyük ilçelerinden biri olan tarihi çok eskilere dayanan toprak çatılı kesme karataştan  yapılan tek katlı eski Siverek evleri son demini yaşıyor.

Siverek ilçesinin ilk yerleşim mahallerinden  olan Hasançelebi ile Camikebir mahallerinde bulunan eski siverek evlerinin bazıları terk edilmiş durumda.
 
Kimsenin yaşamadığı bu evler mahallede yaşayan  insanlar için korkulu hale gelmiş.  Her an yıkılmaya yüz tutmuş evlerden biri iki günden beri yağan yaşlara dayanamadı yıkıldı. İlçenin camikebir mahalesi 23 sokata bulunan taş evin duvarları yıkıldı.

Duvarın yıkıldığı sırada şans eseri kimse sokaktan geçmiyordu. Siverekli vatandaşlar bu iki mahallede devletin kentsel dönüşüm  yapılmasının şart olduğunu dile getirerek yetkilikeri göreve davet ettiler.

Ayrıca Siverek'in tarihsel dokusuna uygun olan eski Siverek evlerinin restore edilerek daha farklı bir konsept uygulanarak turizme kazandırılması gerekilirken şuanda bu evler yıkılmaya yüz tutulmuş. Ankara, Hatay ve Gaziantep başta olmak üzere bu illerimizde eski evler diye oluşturulan mahalleler şuanda turizm geliri açısından önemli bir gelir elde edilmekte. 

Siverek'in eski avlulu evleri ve eyvanları ile eşi benzeri olmayan mimarisi ile kendine özgü bu yapılar restore edilmek yerine yıkılmaya yüz tutmuş durumda. 
Yorumlar

Mimar 5 Yıl Önce

Belediye Başkan Ali Murat Bucak olsaydı bu tarihi evler yıkılmazdı.Ali Murat Bucak onlarca tarihi evi ,Paşa konağını,Gümrük hanını vb.restore ettirmişti ve Siverek halkına kazandırmıştı.

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Avrupa'daki elektrik kesintileri ile ilgili Türkiye'den ilk açıklama: "Aynı sisteme bağlıyız"
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
TÜİK verileri: Gerçek işsizlik arttı!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Yargıtay'dan nafaka için emsal karar
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti; 2025 enflasyon tahminini açıkladı
SİYASET
75 Kez Görüntülendi.
Bahçeli: Erken seçim hevesi boşuna, seçimler zamanında olacak, taviz yok!
SİVEREK
125 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Bungalov evler faaliyete geçiyor
SİVEREK
60 Kez Görüntülendi.
Siverek'te sahtecilik operasyonu: Çok sayıda çalıntı motosiklet ele geçirildi
SİYASET
126 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak: “Birlik ve beraberlik içinde bir bayram olsun
GÜNDEM
72 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da bayram öncesi sıkı denetim! 11 bin 261 personel görevde
GÜNDEM
168 Kez Görüntülendi.
Başkan Gülpınar’dan Ramazan Bayramı Mesajı