Kategoriler

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan sonra üçüncü isimde adaylığı kesinleşti

Seçmenler tarafından aday gösterilecek isimlerin imza toplama süreci devam ediyor.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenler tarafından aday gösterilecek isimlerin imza toplama süreci devam ediyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imzayı 4'üncü günde aşarak 3'üncü Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Twitter hesabından açıklama yapan Muharrem İnce, "Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Memleketin Güzel İnsanları, Teşekkürler Evlatlarım. 100 bin imza Tamam. Rehavet yok, pazartesi saat 20.00'ye kadar imza vermeye devam." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan şu ana kadar 55 bin 583 imza alabildi. Doğu Perinçek ise 19 bin 313 imza toplayabildi.

İmza verme süreci 27 Mart saat 20.00'ye kadar sürecek. Vatandaşlar kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza verebiliyor.

100 bin imza toplayan kişiye, istemesi durumunda başvuru için ödediği 555 bin 980 lira iade edilecek. Adaylık için yeterli imzaya ulaşamayanların yatırdığı ücret ise Hazine'ye gelir kaydedilecek.

Seçmenler, YSK'nın ilanında belirtilen adaylardan sadece biri için ve bir kez teklifte bulunabilecek. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta, Resmi Gazete'de yayımlanacak. Ardından cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

Anayasanın 101. maddesine göre; cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde 5'ini almış olan siyasi partiler ile en az 100 bin seçmen aday gösterebiliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
51 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İBB operasyonunda yeni dalga! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil 42 kişi gözaltında
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Ekrem İmamoğlu: Seçime giremezsem başka adayı desteklerim
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Hakan Fidan: YPG Suriye'de oyunbozan rolünde
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül: Silahlarını teslim etsinler, terör bitsin
SİVEREK
8 Kez Görüntülendi.
İBB'ye yeni dalga operasyon: 14 kişiye daha gözaltı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Sındırgıda'daki depremde yıkılan binayla ilgili jet soruşturma! 2 kişi gözaltında
SİVEREK
29 Kez Görüntülendi.
Siverek Belediyesinden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediyesi
SİVEREK
18 Kez Görüntülendi.
Şener Üşümezsoy yine nokta atışı yaptı: Balıkesir için 1 ay önce uyardığı ortaya çıktı
SİVEREK
9 Kez Görüntülendi.
Balıkesir'de yıkılan bina sabahın ilk ışıkları ile havadan görüntülendi