Kategoriler

HÜDA-PAR Siverek-Viranşehir yolu ölüm yoluna dönüşmesin

Siverek- Viranşehir karayolunun standartların altında olduğunu belirten Sımak, sık sık kazaları meydana geldiği karayolunda gerekli çalışmaların bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.

Söz konusu yolda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Sımak, "Siverek- Viranşehir karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralı vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Trafik kazaları maalesef alınan tüm önlemlere rağmen bir türlü önlenemiyor. Trafik kurallarına uyulması noktasında alınan tedbirleri ve cezai yaptırımları olumlu bulmakla birlikte bunların yetersiz olduğunu hatta devletin vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak noktasında eksikleri olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yolun ulaşım standartlarına uymadığını ifade eden Sımak, "Siverek- Viranşehir karayolunda iki aracın karşılıklı olarak geçmesi çok zor. Karayolunun çok dar olması, keskin virajların bulunması, yol çizgilerininin belli olmaması ve yer yer engebelerin olması sağlıklı bir ulaşımı zorlaştırmaktadır. Bazı kırsal mahalleler tarafından tarlalardan temizlenen taşların hemen yolun sıfır noktasında istiflenmiş olması bile ciddi riskler oluşturuyor. Her gün yüzlerce aracın geçtiği karayolu yeniden dizayn edilmelidir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılarak karayolu günümüz şartlarına uygun olarak yeniden dizayn edilmelidir. Bu yolun bir an önce yapılması vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır." şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
44 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
71 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Son dakika... 2025 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği