Kategoriler

Kayyum atanan Vali Bilmez belediye meclisini feshetti

İçişleri Bakanlığı kararıyla Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye meclisinin feshedildiğini belediye meclis üyelerine gönderdiği yazıyla bildirdi.

Kayyum’un devre dışı bıraktığı belediye meclisinin görevlerini belediye encümeni yürütecek.

Van Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 31 Mart seçim sonuçları uyarınca HDP’nin 44, AK Parti’nin ise 27 üyesi bulunuyordu.

Toplantı yapılmayacak

Bilmez’in gönderdiği yazının tamamı şöyle:

İçişleri Bakanlığı’nın 19/08/2019 tarih ve 14291 sayılı onayı ile İlimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı görevden uzaklaştırılmış ve 5393 sayılı kanunun 45’inci ve 46’ıncı maddeleri gereği Bakanlık Makamı’nın 19/08/2019 tarih ve 14293 sayılı onayı ile İl Valisi; Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.


5393 sayılı Kanunun 45. maddesinin 2’inci fıkrası gereğince bundan böyle Belediye Meclisinin görev ve yetkileri Belediye Encümeni tarafından yürütülecektir.
Bu nedenle 19/08/2019-23/08/2019 tarihleri arasında yapılacağı ilan edilen Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin katılacağı toplantının yapılmayacağı bilgilerinize.

internethaber
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Devlet Bahçeli: Kimse gitmezse İmralı'ya ben gideceğim
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Soba Zehirlenmesi: 1 ölü, 1 kişi etkilendi
SİVEREK
80 Kez Görüntülendi.
Siverek’te iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü!
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Kastamonu'da ölen anne ve oğluna ilişkin yeni detaylar
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
MSB: Düşen askeri uçakta 20 personel şehit oldu
GÜNDEM
58 Kez Görüntülendi.
Yeni yılda bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?
SİVEREK
68 Kez Görüntülendi.
Siverek’te bulvarda korkutan çarpışma! 8 yaralı
GÜNDEM
29 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa Barosu avukat alımı yapacak! Başvurular başladı
GÜNDEM
38 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa dahil 45 ilde nefes kesen FETÖ operasyonu!
SİVEREK
5 Kez Görüntülendi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz Ankara'da resmi törenle karşılandı