Kategoriler

Öcalan'ın çağrısı: Bakan Tunç, 'Video mevzuata uygun değil' dedi, KCK yazılı açıklamayı reddetti

Öcalan'ın çağrısı: Bakan Tunç, 'Video mevzuata uygun değil' dedi, KCK yazılı açıklamayı reddetti

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın örgütüne yapacağı açıklama için "video" talebinin mevzuata uygun olmadığının belirtilmesinin üstüne KCK Yürütme Konseyi Başkanı Bese Hozat, "İlla da yapsın çağrıyı fakat görüntülü yapmasın, yazılı yapsın, kendisi de değil birileri alsın okusun onun adına! Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Bunun hiçbir inandırıcılığı olmaz. Hiçbir etkisi olmaz, olur mu böyle şey? Bu boş bir hayaldir. Kimse böyle boş hayallere kapılmasın. Böyle gayrı ciddi yaklaşımları kimse ciddiye almaz, ciddiye almayız" dedi. 

Terör örgütü PKK lideri Öcalan'ın örgütüne yapacağı açıklamanın şekli son günlerin tartışma konusu oldu. İlk önce Öcalan tarafından yapılacak olan çağrının videolu bir açıklama olacağı ifade edildi. Bu durumun gündem olmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mevzuatta böyle bir durumun söz konusu olmadığını aktarmış ve videolu çağrıya kapıları kapatmıştı.

Bakanın açıklamasının ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, konu hakkında bir açıklamada bulundu ve kendilerindeki bilginin de videolu açıklama yapılacağı yönünde olduğunu ifade etti.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Bese Hozat, örgütün televizyonunda yaptığı açıklamada yazılı açıklamayı reddederek şunları söyledi: 

"İlla da yapsın çağrıyı fakat görüntülü yapmasın, yazılı yapsın, kendisi de değil birileri alsın okusun onun adına! Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Bunun hiçbir inandırıcılığı olmaz. Hiçbir etkisi olmaz, olur mu böyle şey? Bu boş bir hayaldir. Kimse böyle boş hayallere kapılmasın. Böyle gayrı ciddi yaklaşımları kimse ciddiye almaz, ciddiye almayız"

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVEREK
32 Kez Görüntülendi.
Siverek'te trafik kazası
SİVEREK
26 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Türk-Japon dostluğunun yıldönümüne özel sergi
SİVEREK
15 Kez Görüntülendi.
Siverek’te kadınlar için eğitim ve üretim atölyeleri kuruluyor
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti
SİVEREK
26 Kez Görüntülendi.
Siverek’te deprem bilinçlendirme semineri düzenlenecek
SİVEREK
24 Kez Görüntülendi.
gemisine yaptığı müdahaleyi sert sözlerle kınadı.
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak Vatandaşlarla Bayramlaştı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Bayramlar, Gönüllerin Buluşma Zamanıdır
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Kurban Bayramı’nda 3 bin sivil trafik polisi gizli yolcu olarak görev
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediye Başkan'ı Gülpınar'dan Kurban Bayramı Mesajı