Kategoriler

Tarih belli oldu! AK Parti ilçe adaylarını açıklıyor

AK Parti’nin 40 il ve ilçe için belediye başkan adayları perşembe ve cuma günü karar adaylara tebliğ edildikten sonra cumartesi günü 13. 00’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Hali hazırda kulislerde Ankara, İstanbul, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Manisa, Antalya, Bursa’yla ilgili ittifak yapılacağı yönünde bilgiler dolaşıyor. Ancak adaylar MHP’den mi AK Parti’den mi çıkacak ve bir işbirliğine gidilecekse bazı yerlerde AK Parti’nin bazı yerlerde MHP’nin adayları mı desteklenecek? Bu soruların cevabı da cumartesi netleşecek. Diğer yandan söz konusu ittifak sadece belediye başkan adayları konusunda olacak, belediye meclisi üyeleriyle ilgili ittifak yapılmayacağı biliniyor.


AK PARTİ 2 ADAYINI GERİ Mİ ÇEKİYOR?

AK Parti ile MHP, daha önce açıklanan bazı illeri yeniden gözden geçirme kararı aldığı belirtiliyor. MHP’nin, birkaç ilde daha adayını çekme kararı aldığı öğrenilirken, AK Parti’nin de Iğdır ve Kars adaylarını geri çekeceği, bu iki ilde MHP’yi destekleyeceği öne sürüldü. AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere ilişkin sürdürülen ittifak görüşmelerinde, CHP ve İYİ Parti’nin bazı illerde ‘ortak adayla çıkma’ kararına karşılık bazı iller yeniden masaya yatırıldı. Cumhur İttifakı’nda şu ana kadar MHP, Ankara, İstanbul ve İzmir’de, AK Parti de Adana, Mersin ve Manisa’da aday çıkarmadı.

MHP 8 İLDE ADAYINI GERİ ÇEKECEK İDDİASI

MHP’nin de 8 ilde daha adayını çekeceği iddia edildi. AK Parti ve MHP’nin, aday göstermedikleri illerde ‘ortak aday’ yerine ‘destekleme’ stratejisini uygulayacağı belirtildi. Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi neticesinde Muğla ve Aydın’da da AK Parti adayının destekleneceği öğrenildi. MHP bu iki ilde adayını çekmişti. (Kaynak: Diriliş Postası)
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
Deprem konutlarında borçlandırma uyarısı: Son güne dikkat
SİVEREK
6 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Anne-Çocuk Atölyesi Etkinlikleri Sürüyor.
SPOR
2 Kez Görüntülendi.
Sergen Yalçın: Çok ders çıkarabileceğimiz bir maç
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın yakın arkadaşı Esat Yontuç hakkında yakalama kararı
SİVEREK
49 Kez Görüntülendi.
İzlem Anıl Balakkız Siverek Belediyespor'da
SİVEREK
35 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da tarım arazilerinde izinsiz yapılaşmaya ceza!
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da 23 Bin Öğrenci BİGEP ile Okula Döndü
SİVEREK
70 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Mal ve Hizmet Alım İhalesi Yapılacak
SİVEREK
81 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan belediye personeline güçlü mali destek
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Ceylanpınar’da Tarihi Eser Operasyonu