Kategoriler

Hamile eşini öldüren kişiye iyi hal indirimi uygulandı

Hamile eşini öldürdü, iyi hal indirimi uygulandı; cezanın onanması talep edildi!

Konya'da 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer’i, karnındaki bebeğin kendisinden olmadığı iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren Ali Rıza Yüzer, en son Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesince 'haksız tahrik' ve 'iyi hal indirimi' uygulanarak, 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İtiraz üzerine dosya temyiz için Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne, cezanın onanması talebinde bulundu. 1'inci Ceza Dairesi de savcılığın talebini ve dosyayı inceleyip, kararını verecek. 

Çumra ilçesi Dineksaray Mahallesi'nde çiftçilik yapan 12 yıllık evli Ali Rıza Yüzer, 16 Aralık 2020’de, 3 çocuğunun annesi 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer'i karnındaki bebeğin kendisinden olmadığı iddiasıyla çıkan tartışmada tüfekle vurdu.

Yüzer’in 5 el ateş ettiği Sadife Yüzer, kanlar içinde yere yığılırken, Ali Rıza Yüzer sağlık ekiplerine haber verdi. Sadife Yüzer, gelen sağlık ekibinin tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Jandarma tarafından gözaltına alınan Ali Rıza Yüzer, tutuklandı. Yapılan DNA testinde Yüzer'in ölen bebeğin babası olduğu ortaya çıktı.

Yerel mahkeme müebbet verdi

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Gebe olduğunu bildiği eşine karşı kasten öldürmek' suçundan yargılanan Ali Rıza Yüzer, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti,  Yüzer'in suçu 'haksız tahrik' altında gerçekleştirdiğini kanaat getirip cezayı müebbet hapse indirdi.

Karara itiraz sonrası haksız tahrik indirimi verildi

Yüzer'in avukatı, bir üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurup, karara itirazda bulundu. Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, cezayı fazla bulup, kararı bozarak dosyayı yeniden 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Yerel mahkeme kararını yeniledi.

Dosya, tekrar Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde 8 Haziran'da görülen duruşmada Ali Rıza Yüzer'e önce müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, ''Maktulenin olayın hemen öncesinde sanığa 'Efe sadece senin çocuğun, diğerleri senden değil, karnımda olan çocuk da senden değil" sözünü söyleyip söylemediğinin olay anında olay mahallinde sanık ve maktule dışında başkaca kimsenin bulunmaması karşısında bu sözün maktule tarafından söylendiği yönündeki sanık savunmasının aksinin ispatının mümkün olmadığı; gerekçesiyle suçun 'haksiz tahrik' altında işlendiğini belirtti.

Heyet, ayrıca Yüzer'in 'yargılama sürecindeki davranışlarını' göz önünde bulundurarak cezayı 23 yıla düşürdü.

Dosya Yargıtay'a gönderildi

Bu kararın ardından dosya temyiz için Yargıtay’a gönderildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne, cezanın onanması talebinde bulundu.

Savcılık kararında, ''Sanığın suçu tasarlayarak işlediğine ilişkin dosyada delil bulunmadığı, maktulenin sanığı başkalarıyla aldattığına anlamına gelecek şekilde olayın hemen öncesinde 'Efe sadece senin çocuğun, diğerleri senden değil, karnımda olan çocuk da senden değil' şeklinde söz söylemesinden kaynaklanan hiddet ve elemin etkisi ile eylemi gerçekleştirildiği anlaşıldı' ifadelerine yer verdi. 1'inci Ceza Dairesi de savcılığın talebini ve dosyayı inceleyip, kararını verecek. (DHA)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
55 Kez Görüntülendi.
Deprem konutlarında borçlandırma uyarısı: Son güne dikkat
SİVEREK
5 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Anne-Çocuk Atölyesi Etkinlikleri Sürüyor.
SPOR
2 Kez Görüntülendi.
Sergen Yalçın: Çok ders çıkarabileceğimiz bir maç
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın yakın arkadaşı Esat Yontuç hakkında yakalama kararı
SİVEREK
48 Kez Görüntülendi.
İzlem Anıl Balakkız Siverek Belediyespor'da
SİVEREK
34 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da tarım arazilerinde izinsiz yapılaşmaya ceza!
SİVEREK
12 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa'da 23 Bin Öğrenci BİGEP ile Okula Döndü
SİVEREK
69 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Mal ve Hizmet Alım İhalesi Yapılacak
SİVEREK
80 Kez Görüntülendi.
Başkan Bucak'tan belediye personeline güçlü mali destek
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Ceylanpınar’da Tarihi Eser Operasyonu