Kategoriler

Sigara ve içkide ÖTV artışı

Bir paket sigara en az 22,85 TL olacak

Sigara ve alkol grubundan alınan ÖTV'de artış oranı yüzde 47,39 oldu. Artış oranının fiyatlara yansıyıp yansımaması Cumhurbaşkanı kararıyla belli olacak. Aksi bir karar alınmadığı sürece sigarada asgari maktu vergi paket başına 9,77'den 14,39'a çıkacak. Bloomberg HT'nin aktardığına göre Bu durumda bir paket sigara en az 22,85 TL’ye satılabilecek Öte yandan ÖTV'deki artışa ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Tütün ve alkol ürünlerinin enflasyon sepetindeki ağırlığı ise 4,88 seviyesinde bulunuyor. Bu oranını yüzde 4,57'sini tek başına sigara oluşturuyor.

Haziran ayında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla sigara ve alkollü içeceklerden alınan özel tüketim vergisi Temmuz-Aralık ayı için sabit kalmıştı. Fakat bu sefer Ocak ayı öncesinde böyle bir karar yayımlanmadı. İlgili kararın yayımlanması durumunda Ocak-Haziran dönemi için belirlenen yüzde 47,38'lik artışta düzenlemeye gidilmesi olasılık dahilinde.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Hatay'da yıllardır dışarı çıkmayan Barış tıraş oldu, duş aldı
SİVEREK
10 Kez Görüntülendi.
Su tahliye borusuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı!
SİVEREK
44 Kez Görüntülendi.
Siverek Kaymakamı Sak, TUGVA programında öğrencilerle bir araya geldi
SİVEREK
43 Kez Görüntülendi.
Siverek’in Şire Bağlarında Hummalı Çalışmalar Sürüyor
SİVEREK
47 Kez Görüntülendi.
SUSKİ İDDİASI: Köylere Gönderilen “İcra Kağıtları” Tepki Çekti
SİVEREK
71 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde bir ilk!
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Şanlıurfa binlerce elektronik eşya ele geçirildi!
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Son dakika... 2025 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
SİVEREK
30 Kez Görüntülendi.
Siverek'te Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği