Emniyet'ten haberler: Üst düzey yöneticinin yasak aşk macerası

Yasak aşkın bir tarafı merkez teşkilatında üst düzey görev yapan bir polis müdürü. Diğer taraf ise, kadın avukat. Hemen baştan belirteyim; yaşananları özel hayat içinde değerlendirmek mümkün. Ancak söz konusu polis müdürü sıradan bir kişi değil

Emniyet'ten haberler: Üst düzey yöneticinin yasak aşk macerası

Tolga Şardan | Büyüteç

Gündem yoğunluğu nedeniyle Büyüteç'te yer veremediğim konular var.

Emniyet teşkilatını yakından ilgilendiren bekleyen başlıklardan bir bölümünü bugün aktaracağım.

Bu başlıklardan ilki, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara'daki merkez karargâhında bir süredir dilden dile dolaşan "yasak aşk" olayı.

Yasak aşkın bir tarafı merkez teşkilatında üst düzey görev yapan bir polis müdürü. Diğer taraf ise, kadın avukat.

Hemen baştan belirteyim; yaşananları özel hayat içinde değerlendirmek mümkün.

Ancak söz konusu polis müdürü sıradan bir kişi değil. Kendisinin aynı zamanda operasyonel bir birimin başı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Emniyet'teki A takımında yer alması açısından haber değeri olduğu kanaatindeyim.

Olayın ayrıntılarına geçiyorum.

İddiaya göre; söz konusu polis müdürünün, başında bulunduğu birimle ticari ilişkisi olan bir firmanın avukatı ile yaklaşık iki yıldır devam eden birlikteliği vardı.

Beraberlik dönemi içinde çiftin birbirlerine gönderdikleri yazılı ve sözlü mesajlar oldu elbette. Mesajların içeriğinde, kolayca tahmin edileceği üzere birlikteliği anlatan tanımlamalar mevcut.

Birliktelik devam ederken; bir süre önce avukat, polis müdürü sevgilisine evlenmek istediğini söyledi.

Ancak bu istek, polis müdürünün aynı zamanda evli olması nedeniyle kabul edilmeyince, ilişkide yeni bir dönem başladı.

Avukat kadın, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimini yaşananlardan haberdar etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel'e ulaşan kadın avukat, polis müdürüyle arasında geçen yazışmaları aktardı.

Gürsel, İçişleri Bakanı Soylu'yu gelişme hakkında bilgilendirdi. Soylu, söz konusu polis müdürünü çağırıp bizzat görüştü.

Polis müdürünün ekibinde bulunmasından dolayı zor durumda kalan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olaydan haberdar olması halinde sorun yaşanacağını belirterek polis müdüründen görevden ayrılması talimatını verdi. Talimat üzerine söz konusu polis müdürü görevden ayrıldı.

Ortaya çıkan süreçle ilgili adı geçen polis müdürü hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü henüz bir inceleme başlatmış değil. Zira Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın, Soylu'nun ekibindeki polis müdürlerine yönelik soruşturma açmaya gücü yetmiyor.

Bunun önemli bir örneği yakın geçmişte iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın aranırken Ankara'ya gelip Soylu ile görüştüğünün ortaya çıkmasında yaşanmıştı. Görüşmeyi sağlayan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile KOM Dairesi Başkanı Mahmut Çorumlu hakkında hiçbir idari işlem yapılamadı.

Menzilci müdüre yeni görev

Büyüteç'i takip eden okurlar, Menzilci olduğu yönünde İçişleri Bakanlığı müfettişlerince rapor hazırlanan Recep Güzelyazıcı adlı polis müdürünü hatırlayacaktır.

İçişleri Bakanı Soylu'nun 2019'da TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li Ali Öztunç'a "Bir tane göstersinler, bakanlığı bırakacağım" açıklamasından sonra ortaya çıkan müfettiş raporunda adı geçen Güzelyazıcı, yaklaşık iki ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatında görevlendirildi.

Güzelyazıcı, önce Soylu'nun memleketi Trabzon'daki Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü iken emniyet teşkilatının arşivi ve tüm yazışmalarından sorumlu daire başkanı oldu.

İki ay önceki atamayla ilgili yaşananları hatırlatmak amacıyla linki buraya bıraktım.

Güzelyazıcı geride bıraktığımız hafta içinde yeni bir tayinle bu kez Giresun Emniyet Müdürü oldu.

Giresun Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, AKP il teşkilatıyla sorun yaşaması üzerine, merkeze alındı.

Karşılıklı görev değişimi yapılan ikili tayinde henüz iki ay önce Ankara'ya gelen Güzelyazıcı'nın bu kez il emniyet müdürlüğüne gönderilmesi, Menzil cemaatinin İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü nezdindeki gücünü göstermesi açısından dikkat çekici.

Bu arada Soylu, TBMM'deki açıklamasının üzerinden yaklaşık üç yıl geçmesine rağmen halen görevinin başında.

Mersin Emniyeti'nde dikkat çeken tayinler

Emniyet teşkilatının 2022 yaz dönemi tayinleri sırasında Mersin Emniyeti'nde tayin fırtınası esti.

Ülkenin gündemini derinden sarsan kokain operasyonları başta olmak üzere önemli soruşturmaların gerçekleştirildiği Mersin Emniyeti'nde önemli sayıda polisin başka kentlere tayini çıkarıldı.

Tayinler mevcut Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın talebi doğrultusunda gerçekleşti.

Aslan'ın isteği doğrultusunda özellikle KOM Şubesi'nden çok sayıda personel gönderildi. Türkiye'nin önde gelen gümrük işlemlerinin yapıldığı kentlerden birisi olan Mersin'de KOM şubesi çoğunlukta yapılan tayinlerin gerekçesini araştırdığımda ortaya ilginç bir tablo çıktı.

Edindiğim bilgiye göre, Mersin'de görev yapan önceki Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Emniyet Müdürü olmasından sonra eski görev yerindeki personel ile bağlantısına devam ederek mevcut Emniyet Müdürü Aslan'ın çalışmalarını etkiledi.

Bu nedenle Aslan, Ankara üzerinden devreye girerek Şahne ile teması devam eden polislerin tayininin yapılmasını istedi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, Aslan'ın istediği tayinleri gerçekleştirdi.

Bakalım bundan sonra Mersin'de neler yaşanacak?

* * *

NOT: Geçen salı günkü Büyüteç'te, KRT yayınındaki görüşlerine yer verdiğim Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Hablemitoğlu soruşturmasında adı geçen Levent Göktaş'ın yanında yine emekli TSK mensubu Serdar Öztürk'ün yer aldığını açıklamıştı.

Açıklamada adı geçen Serdar Öztürk gönderdiği notta, Göktaş'la hiç aynı yerde avukatlık yapmadığını, kendisine ait hukuk bürosunun bulunduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER