Başkası Kim?

Son birkaç gündür yaptığımız haberleri takip ediyorsunuzdur. Yaptığımız haberlere hem olumlu hem de olumsuz tepkiler gösterilmesi gayet normal ancak benim en çok hayret ettiğim ve söylendiğinde de hayretle karşıladığım bir durum var. O durumu açıklamadan önce yaşananlara değinmek istiyorum.

Malumunuz üzere Sayıştay 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Bu raporlar sadece Siverek Belediyesine mahsus raporlar değil. Sayıştay devlet kurumlarını denetleme görevini yapar ve bu sonuçları kendi sitesinde yayınlar. Bizde aldık 52 sayfalık raporu tek tek okuyarak anlayarak 16 başlıktan 6 başlığını haberleştirdik. Haberleştirdiğimiz bu rapor Belediye tarafından çarpıtıldı denilerek açıklama yapıldı. Şimdi bizim haberi çarpıtma gibi bir durumumuz olamaz. Haberimizde Siverek Belediyesinde yolsuzluk, Siverek Belediyesi zararda gibi ibareler var mı?

Hayır yok.

Ancak haber başlığında usulsüzlük var demişiz ve bu usulsüzlük ne yolsuzluk anlamına gelir ne de bizim kasıtlı olarak yaptığımız bir durum var. “Usulsüzlük” kelime anlamı “yöntemsizlik” yani bir iş yapacağınız zaman devletin belirlediği bir yol vardır. Siz kestirme olsun diye kendi yolunuzu çizdiğinizde devlet sizi denetlediğinde de diyor ki; “hayır bu yol benim belirlediğim usule göre yapılmamış ve bunun da adı “usulsüzlük” oluyor. Tabi biz bunu haberleştirdiğimiz zaman Belediye’den hiç anlamadığımız ve anlam veremediğimiz bir tepki ile karşılaştık. Bu telaş haline anlam vermeye çalışırken Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz bizi makamına davet ederek gerekli açıklamayı yapacağını söyledi. Buraya kadar her şey olması gerektiği gibi çünkü biz Belediye Başkanı’nın cevap hakkının da yayınlanması taraftarı olduğumuz için o makama gittik. Makamında açıklamasını dinledik söz hakkı gazetecilere geçtiğinde ise Şükrü Dolaş’ın konuşmaya başlaması ve sonrasında ne olduysa Belediye Başkanı’nın “bu haberleri yapan gazeteciler kime çalışıyor onu da biliyoruz” sözünden sonra şahsen ben şok oldum. Şükrü Dolaş’ta şok olmuş ki; “Başkanım bu gazeteciler kim ve kime çalışıyorsa açıkla bizde bilelim” dedi. Başkan bunu yanıtsız bırakınca Şükrü Dolaş’ta “Eğer bunu açıklamazsanız burada bulunmamızın anlamı yok kalkmamız gerekir” dedi ve toplantıyı yarıda bırakarak çıktık.

Şimdi de yazımın başında belirttiğim hayret ettiğim noktaya geleyim. Makam odasını terk ettikten sonra gerek sosyal Medya’dan gerek ise sitemizde yapılan yorumlar ve bizleri gören bazı şahıslar eğer Resul Yılmaz değil de başkası olsaydı makam odasını terk edebilir miydiniz? Başkası kim diyorum cevap yok çünkü bir isim vermekten bile çekinenler “başkası olsa” diyor. Başkası dedikleriniz kim bilmem ama bir gazeteci olarak haber değeri taşıyan bir durum varsa haber yaparım. Eğer bir toplantıda onurumu kıracak bir söz söylense orayı terk ederim. Kim olduğunun önemi yok, ne yaptığının önemi var.

İşte bu kısır anlayış bizleri bir yere yetiştirmez. İçinizde gizli kalmış feodaliteyi ve barbarlığı bir yere bırakın. Kendi çocuklarınız için özgür düşünen, özgür hareket eden bir gelecek istiyorsanız eğer bu anlayıştan vazgeçin. Her haberde orayı burayı arayarak haber kaldırmamızı isteyeceğinize habere neden konu olduğunuzu düşünüp daha iyi şeyler ortaya koyun.

O zaman güzel haberlerle buluşmak ümidi ile.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Akçalı
Mehmet Akçalı - 5 yıl Önce

Siveregin böyle cesur gazetecilere ihtiyacı var.Gazetemizin her zaman yaninda olacagiz.

sukij
sukij - 5 yıl Önce

Resul gazeteciye laf sokacagina ,bize söz verip yapmadigi 400 projenin aciklamasini yapsin.

zaza
zaza - 5 yıl Önce

Resul ve böylece kendini bitirdi.İsim vermeden konusan insanları hiç sevmem.

ali gumustas
ali gumustas - 5 yıl Önce

Biz bu gazeteyi cesur tarafsiz haber yaptigi icin seviyoruz ve okuyoruz.Resul gazetemize dokunma!

AYIPTIR !
AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Sayın Abdullah Lale ben isim vereyim Ali Murat Bucak beyin başkan olduğu dönem bunu yapabilir miydiniz ? İkinci bir husus madem gazetecisiniz tarafsızsınız (Sizin tabirinizle) AKP ilçe başkanı kopya çekip öğretmen tartaklarken neredeydiniz ?
Neden bu hiç bir şekilde haber yapılmadı ?
Hangi sizin ÖZGÜR GAZTECİLİĞİNİZ

Bekir geyik
Bekir geyik @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Sen ilkin cesur olda kendi ismini soy ismini yaz sonra erkeklik yaparsin.

aliseroglu
aliseroglu @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Resul yerine Kayyum atansin.

sukij
sukij @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Saygi deger Cumhurbaskanim,biz Ak Partiye oy verdik ama Resul dan memnun degiliz Lütfen Resul yerine Kayyum atayın.

zaza
zaza @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Recep Tayyip Erdogan,Resul yerine Kayyum atayın,Siveregi 5 yıl geriye göturdu.

korkaksin
korkaksin @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Madem öyle sen (cesursun ya bak ismini bile yazmamissin) Akp ilce baskani ogretmeni dovdugu zaman bir tepki koysaydin,savciliga sikayetci olsaydin cesursun ya,Ali Murat Bey in ismini veriyorsun ya.

halil
halil @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Bak senin pis yorumunu bile paylasmiş.Ben gazeteci olsaydim yorumunu paylasmazdim cunku Resul'un yalakaligi kokuyor.

Ali demir
Ali demir @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Resulun tirsikcisi,Akp ilce baskani ögretmeni tartakladigi zaman Resul bey bir aciklama yapti mi?

Cengiz Guzel
Cengiz Guzel @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Ee ,erkek gibi ismini soy ismini yazmayi unutmussun!? İsmini soy ismini yazsaydin Sana cesursun derdim ama korkaksin

Murat cukan
Murat cukan @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Vayy be ne erkek!,İsmini Soy ismini yazmayacak kadar korkaksin.

Ali golij
Ali golij @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Madem delikanlica diyorsun keske Erkek gibi İsmini soy isminide yazsaydin .Teneke Ismin soy ismini yaz

Xelikanli
Xelikanli @AYIPTIR ! - 5 yıl Önce

Erkek gibi ismini soy ismini yazsaydin inandirici olurdun.İlkin delikanlica ismini soy ismini yaz.

onur avcı
onur avcı - 5 yıl Önce

benim tek sorum olacak hangi belediye zamanında Siverekli gazeteciler sayıştay raporlarını incelemeye başladı ...neden daha önceki belediyelerde bu raporlara göz atılmadı ?

onur avcı
onur avcı @onur avcı - 5 yıl Önce

tatbikîde bana sormayacak ama başkalarına da sormayacak gazetecilerin işi eskiden araştırmak değil miydi .şimdimi araştırmak oldu eğer usulsüz ihale veriliyorsa hangi ihale ne zaman usulsüz verilmiş yazın buraya savcılar hemen inceleme başlatsın. Öyle yürü gitle falan olacak iş değil bu bakın ne kadar güzel demokratik bi ortamda ve güzel üslüpla bunları tartışabiliyoruz ve açık açık konuşabiliyoruz .ben kimsenin savunmasını yapmıyorum ama üslüp olarak tartışılacak bi ortam olursa bence bir yerde usulsüzlük varsa açığa çıkar ve hepinizinde kafası aydınlanmış olur. Bu öyle Siverek şivesiyle konuşulacak bi konu değil bence her kes eteğindeki taşları döksün kim neyi biliyorsa anlatsın ...

gercekci
gercekci @onur avcı - 5 yıl Önce

Ne yaparsaniz yapin Resul un fişi çekildi.Kurtulduk resuldan

Siverekli Murat sıkıcı
Siverekli Murat sıkıcı @onur avcı - 5 yıl Önce

Rezil adam, yani yolsuzluk varsa Gazeteci eskiden yazmiyordu şimdide mi yazmasin öylemi diyorsun

Ali avcikiran
Ali avcikiran @onur avcı - 5 yıl Önce

Yahu yuzunuzde mi kizarmiyor? Resul usulsuz ihale verecek,Sivereklilerden fazla vergi alacak Resula kizacaginiza Gazeteciye catiyorsunuz.

gumustas
gumustas @onur avcı - 5 yıl Önce

Sanami soracak ne zaman ne yapacaklarini? Yürü git.

zaza
zaza @onur avcı - 5 yıl Önce

Yani eskiden yapmiyorlardı ve Şimdide yapmasinlar diyorsun dimi?Gazetecilerimiz sana mı soracak kimin zamaninda ne yapacaklarini?

vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

Hepiniz Ali Murat BUCAK'ın adamlarısınız demek istedi bence Başkan (tahminim)

zaza
zaza @vatandaş - 5 yıl Önce

Sende resulun tirsikcisisin diyoruz.

Ahmet KARA
Ahmet KARA - 5 yıl Önce

haberlerinizi dayanağını gösterin ve insanları zan altında bırakmayın mesleğinizi yapmak kolay değil orayı burayı arayanlar dıyorsunuz demekki aradıktan sonra değiştiriyosunuz yoksa insanlar bu yola başvurmaz. ayrıca şunu da söyleyeyim gazeticilik sadece insanların kusurlarını açmak yanlışları duyurmak değildir.sizi tanımam ama usulünüz ve diliniz yanlıştır.ayrıca fatih bucağa yapamazsınız resul beyi de tanımam arkadaşlar yorumlarda resul diye hitap ediyorlar belediye başkanına böyle hitap edilmemesi gerek.saygılarımla

dımli wano
dımli wano @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Bence sen Resulu çok iyi taniyorsun.Babam olsa sözunde durmasa saygı duymam degil ki Belediye baskanı olsa!400 proje sozunu tutsun sonra' Resul Başkan'deriz.

Sözunde durmayana kimse saygı beklemesin!
Sözunde durmayana kimse saygı beklemesin! @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Resul,ismini mi degistirdi? Hizmet edersen saygı duyulursun.Sözunde durmazsan saygı duymazlar.400 proje sozunu tutmadin.

zazaki
zazaki @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Siverekliler Sözünün erine Saygı sevgi besler.Sen bay Ahmet sözünü tutmayan birine Saygı sevgi beslermisin?

Ak partili
Ak partili @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Sen Sözünü tutmayan birine" Saygı "duyarmisın?Resul 5 yıl önce 400 proje için söz verdi Sivereklilere ama sözünü tutmadi.Bizde bu yüzden ona Başkan demiyoruz.

Siverekli
Siverekli @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Vatandaş Başkanım demiyorsa ve sadece Resul diyorsa demeki suç Resulun Vatandaşın gönlünü kazanamamış.Sivereklilere 400 proje sözü verdi bizde ona oy verdik ama sözünü tutmadı,Sen sözünü tutmayan birine SAYGI duyarmisın Ahmet Bey?

Ayse Tuysuz
Ayse Tuysuz @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Ahmet Kara Bey,bir insan verdigi sözle yaptiklariyla saygınlık kazanır dimi?Resul a Baskan dememiz için ilkin secim öncesi verdigi 400 proje sözünü uygulasin sonra ona Baskan deriz.Milleti kandiran birine sözunü tutmayan birine niye Baskanım diyelim ki!?

Umut golij
Umut golij @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Bir arastir Resul herkesin baskanı oldu mu acaba? Secim öncesi söz verdigi 400 proje yi yapti mi acaba? Resul ilkin söz verdigi 400 projeyi yapsin.

Ali gumustas
Ali gumustas @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Sende iyi demogoji yapiyorsun birader! Resul bey hazretlerimi diyelim? Bizim hiç bir zaman Başkanımız olmadi ki Baskanim diyelim ,bir kesimin Baskanı oldu sadece.resul un sayistay raporu ortada.

sukij
sukij @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Bucak in" B" harfi büyük harf olarak yazacaksin.Resul ismini mi degiştirdi ?Resul yerine 'Kerem 'mi diyelim?Resul a Resul denilir.

Zaza
Zaza @Ahmet KARA - 5 yıl Önce

Ali Murat Bucağa bile biz" Aloş" diye hitap ediyoruz,Resul peygamber mi?Resul diyecegiz adı bu çunkü.