ÇANAKKALE SAVAŞININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Dün akşam Prof.Mehmet ÇELİK hoca ''Sıra dışı Tarih'' Ülke TV programını izledim. Hayretler içinde kaldım. Hoca'nın anlatıkları hiç bir tarih kitabında okumadım.O Savaş'ta 5 milyon insanın öldüğü anlatılıyordu. O savaşa Tüm Müslüman ülklerinden katılımın olduğunu söyledi. Libya, Mısır, Yemen, Kıbrıs kısacası kırka yakın ülkeden Müslümanlar bu savaşa katılmışlardı. O günkü batı canavarı tüm müslümanları yok etmek için yol haritasının merkezi Anadolu olduğun düşüncesiyle saldırıya geçmişlerdi. Medeniyet dediğin o tek dişi kalmış canavarlar; insan ve silah gücü bakımından katbekat fazla olmasına rağmen, savaşı biz kazandık. Bu bir mücizeydi. islam kardeşliğin oluşturduğu bir büyük kardeşlik destanıydı. 

       Bu gün biz o Çanakkale savaşındaki ruhu kayıp etmişiz, daha doğrusu o ruhu içimizden koparıp aldılar. Bu gün bizi parça pürçük etmişlerdir. Bir daha o ruhun dirilmemesi için müslüman ülkeleri birbirine düşman ettiler. Hatta ülke içinde insanları bile parçalara bölmüşler. Onlar o Çanakkale'deki savaşın hazimetini unutamadılar. Ama bizler çoktan unuttuk. Çanakkale savaşını sembolik olarak kutlamakla o Çanakkale ruhunu kazanamayız. O Savaşı yapan ruha vakıf olamazsan o ruha sahip olamazsın. 

      Biz toplum olarak o ruhu oluşturan tüm değerlere düşman olarak yetiştirildik. Bu kültür değerlerimiz oluşturan başta Din ve inanç şuuru, tarih şuuru ve diğer kültürel değererimizden bizi kopardılar. 

      Dün batı Türkiye'ye sürekli irtica demeçlerin verdirimesinin bir amacı vardı, oda bu topraklarda bir daha o ruhun filizlenmemesi için verdiği bir mücadeleydi. Hala müslüman ülkeler üzerinde bu kara bulutlar gitmiş değildir. Türkiyede Bu iç savaşı kendiliğinden mi oldu hayır batı canavarı; artık savaşla müslümanlara baş edemeyeceğini anlayınca, bu dafa işi fene döktü. Uzun çalışmalar neticesinde bu milletin zayıf noktalarını öğrenerek o noktalar üzerinde senaryolar üretmeye başladılar. Onların yapmış olduğu uzun çalışmalar neticesinde bu milleti batıya her yönüyle bağımlı hale getirmeye çalıştılar. Bu çalışmaları neticesinde bize Çanakkale ruhunu veren değerlerimizden kopardılar.Bizi bölecek, biribirimize düşman edecek değerleri enjekte ettiler. Işte enjekte eden o değerlerle, O Çanakkale ruhunu öldürdüler. Batı insanı paralı askerlerle savaşırken, bizim mehmetcik şehit olmak için savaşıyordu. Batı bunu anlamıyordu. Bu gücün bunlara nereden geldiğini bir türlü akıl edemiyorlardı. Tüm savaş gücünü ve hünerlerini kullanmlarına rağmen bir türlü Çanakkale geçilemedi. Işte batı bunu anladığı gün, yapılan bir toplantıyla bu milletin elinden biz Kuranı almadıkça biz bunları yenemeyiz, dediler. Bunu anladıklarını gün, bu ruhu söndürmek için tezgahlarını buna göre ayarlayarak çalıştırmaya başladılar. İstihbaratı,ajanları,bilim adamları ve devlet adamları hepsi bunun mücadelesini verdiler. 

      Biz bir kitap okumaktan aciz olacak şekilde yetiştirilmiş bir nesil olduk, her şeye tehlike gözüyle baktık. Bizim başımıza ören çuvaldan ne haberimiz oldu nede birşeyler sezdik. Onlardan gelen herşeyi iyi olarak gördük. Enjekte eden değerler bunu bize söyletiyordu. Düşmanı dost olarak görmeye başladık dostuda düşman olarak görmeye başladık. Çanakkale ruhu ölünce birbirimize düşman olduk, biribirimizi boğazlamaya çalıştık ve çalışıyoruz. Sırtlanlarda; sırıtarak düne göre zavallaşmış bu milletle alay etmektedirler. Mehmet Akif ERSOY'un dediği gibi ''sana vaat ettiğim gün ya yarın yada yarından daha yakın'' dediği gibi bu millet tekrar o kardeşlik destanını bu günde Büyük Türkiye için gerçekleştirecektir. Bu da ya yarın yada yarından daha yakın bir zamanda gerçekleşecektir. 

Yeter ki tarihimizden ders almalıyız. Allah bir daha bu millete Büyük afetler vermesin.

YORUM EKLE