COVİD-19 VE KUL HAKK

Yüce Allah; yoldan çıkan kulları için uyarı olarak cansız bir virüsü musallat etti. Kimi bununla imanı güçlenerek çıkacak, kimi de sapıtacaktır.

﴾Al-i İmran süresi104)

İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.

Bugün bu ayetin manasını daha iyi anlıyoruz. İslam dinin amacı; Rabbim kulların zayıf ve güçlü tarafını bildiğinden onların dünyada dengeli ve mutlu bir şekilde yaşaması için kulları için yol haritası belirlemiştir.

Bugün inananlar olarak yukarıdaki ayeti yalnız uygulamış olsaydık. Dünyada daha çok iyi gelişmeler olacaktı. Yaşanabilecek bir dünya olacaktı. Her kötü alışkanlık bir virüstür. Onun etrafa yaygın hale gelmemesi için yüce Allah bu ayeti emir olarak kullarına gönderilmiştir. Gaye yanlış yapan, aşırıya giden insanları uyarmak ve dünyanın dengesini bozacak kötü alışkanlıkların yok edilmesidir. Bugün inananlar olarak, Allah’ın bu emri her kul için geçerlidir. Mükâfatını da Allah verecektir. Aslında mükâfatı hem bu dünya da hem de ahirette alacaklar. Bugün Tüm inananları bu ayetin uygulamasına çağırıyoruz. Bu ayetin emrini yerine getirmeyenler bugün diğer günlere nazaran daha büyük bir günah yüklenmiş olacaklardır. Bu öyle günahtır ki kul hakkıdır. Yüce Allah kul hakkıyla yanıma gelmeyin diyor. Bugün kul hakkı nedir. Covid-19 karşı bu ayetin tebliği her Müslümanın yapması farzdır. Mikrobun bizde olup olmadığını bilmediğimiz için başkasına bulaştırma riskimiz her zaman vardır. Onun için maske takmakla bu riski sıfıra indiriyoruz. Kul hakkına girmemiş oluyoruz. Takmayanlara da güzel bir üslupla uyaralım. O zaman bu ayetin gereğini yapmış oluruz.

Bu işin uzmanları sürekli TV kanallarında dili döndükçe bunun kötülüğünü anlatmaktadırlar ve nasıl yapmamız gerektiğini defalarca anlatmaktalar. Buna rağmen Müslümanlar olarak insanları bu konuda en iyi bir üslupla uyarmak her inananın görevi olmalıdır.

Bugün bizleri bu covid-19 virüsünden korumak için bir sağlık ordusu görev yapmaktadır. Bu yolda milyonlarca para harcanmaktadır. Bizim yapacağımız iş çok basittir. Maske, mesafe, temizliktir. Bunu Allah’ın bir emri olarak yapacağız. Bu emir uyguladığımız zaman; kendimizi, ailemizi, çevremizi, bizim için bununla savaşan Doktorlarımıza ve devletimize destek sunmuş olacağız. Her şeyden önemli ayetin uygulamasıyla Allah’tan mükafat alacağız ve kul hakkına girmemiş olacağız. Bu davranışımızla bu mikropla yapılan savaşta zafer kazanacağız ve doğduğu gibi yok olacaktır. Gelin bu ayeti uygulayalım, kul hakkına girmeyelim. Savaşan

Doktorlarımıza destek verelim. Bundan daha kutsal bir uğraş olmaz, bunun harici ise; dünya da vicdan azabı, ahirette kul hakkı ve ceza. Allah bizlere aklı boşuna vermemiştir. Allah’ın gösterdiği istikamette aklımızı en iyi bir şekilde kullanarak dünyada huzur içinde yaşamak ve şerefli bir kul olarak ahirette güç etmektir. Allah tüm Müslümanlara şuur versin, akıl versin ve bizleri bu hastalıktan muhafaza etsin Allah’a emanet olun.

YORUM EKLE