Eğitimci Yazar Lale'den Başarının Sırrı ve Yöntemi konferansı

Eğitimci Yazar Ali Lale, Siverek Yusuf Sami Kız Anadolu Lisesi öğrencilerine "Başarının Sırrı ve Yöntemi" konulu konferans verdi.

Eğitimci Yazar Lale'den Başarının Sırrı ve Yöntemi konferansı

Başarının sırrının her şeyden önce her koşulda ve her durumda başarılı olabileceğine inanmaktan geçtiğini belirten Lale, "Bu aşamadan sonra birey kendi kabiliyetine ve sevdiği bir mesleğe göre hedef belirler. Böylece çalışmanın yol haritası belirlenmiş olur. Yol haritası belirlendikten sonra hedefe ulaşabilmek uzun soluklu bir yolculuğa çıkmaya benzer. Bu yolculuktan aklıselim bir şekilde çıkabilmek için planlar yapmak şarttır. Planlar, her bireyin kendi yetenek, ilgi, istek ve beklentilerine göre çeşitlilik gösterebilir. Hedeflere ulaşmada planlar bir sıçrama tahtası işlevi görür. Planlar; haftalık, on beş günlük ya da aylık olacak şekilde yapılandırılabilir. Onun için programları aksatmadan azim, kararlılık ve sabırla çalışmalara devam edilmelidir. " şeklinde konuştu.

Kararlılığın; bir işe başlamadan önce onu detaylı düşünmek, yapılacak işin eksi ve artılarını inceledikten sonra başarılı olacağına inanmak olduğunu ifade eden Lale, "Kararlılık; önümüze engeller çıktığında yılmadan, usanmadan hedefe yaklaşabilme inancını her daim koruyabilmektir. İnanç ve kararlılık olduğunda yapılacak işin yarısı tamamlanmış sayılır. Başarının ikinci sırrı da azmetmektir. Azmetmek bir işteki engelleri aşmaya kesin kararlı olmaktır. İşe başladığımızda da işin tüm zorluk ve olumsuzluklarına karşı başarının üçüncü sırrı sabırdır. Başarılı insanların hayatlarında bu üç sırdan izler görmek mümkündür." diye konuştu.

Yazar Lale, daha sonra bireyin başarısına katkı sunan faktörleri anlattı.

Yazar Lale'nin idarelerin talebi üzerine Siverek kentinde ve Şanlıurfa'da konferanslarına devam edeceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2022, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER