Başbakan Gitti Bomba Patladı

Başbakan Gitti Bomba Patladı

Başbakan Gitti Bomba Patladı

Başbakan Recep TayyipErdoğan'ın kentten ayrılmasının ardından Ceylanpınar ilçesine dönüşündeBelediye Başkanı (AK Parti) Menderes Atilla'nın aracının geçişi sırasında birpatlama meydana geldi.

 

Şanlıurfa'da Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın ziyaretlerini takip eden Ceylanpınar Belediye Başkanı AkPartili Menderes Atilla'ya ilçeye dönüşünde bombalı saldırı düzenlenip,ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Şoförü ve korumasının hafif yaralandığısaldırıdan yara almadan kurtulan Başkan Atilla, "İlçe girişinde kör birnoktada park halindeki bomba yüklü bir otomobilde patlama meydana geldi. 2yaralımız var ama durumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmışolabileceğinden şüpheleniyorum" dedi.



Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretini takip etti. Başkan Atilla, Başbakan'ınkentten ayrılmasından sonra beraberinde şoförü ve koruması ile Ceylanpınar'adönmek üzere yola çıktı. Saat 23.40'ta ilçe girişine 500 metre mesafedebaşkanın içinde bulunduğu otomobil seyir halindeyken, karayolu üzerindeki bombayüklü bir otomobilde patlama meydana geldi. Ardından başka bir otomobilden uzunnamlulu silahlarla ateş açan saldırganlar olay yerinden kaçtı. Koruma veşoförün hafif şekilde yaralandığı saldırıdan Başkan Atilla yara almadankurtuldu.



Başkan Atilla'nın haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevkedildi. Bölge güvenlik kordonu altına alınıp saldırganların yakalanması içinçalışma başlatılırken, Başkan Menderes Atilla saldırısının siyasi amaçlayapıldığını öne sürdü. Olayı anlatan Başkan Atilla, "Başbakan'ınmitinginden dönerken ilçe girişindeki kör bir noktada park halindeki bombayüklü bir otomobilde patlama oldu. Oradan çıkmaya çalışırken, bir başka araçtanuzun namlulu silahla bize doğru ateş açıldı. Bir kaç el ateş açıldıktan sonraiçinde saldırganların bulunduğu araç bölgeden uzaklaştı. 2 yaralımız var amadurumları hafif. Ben bu saldırıyı PKK'lıların yapmış olduğundanşüpheleniyorum" dedi.




Ceylanpınar'da 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını Ak Parti adayıMenderes Atilla, BDP'den almıştı. Seçimlerden sonra 1 hafta boyunca ilçede bazıolaylar yaşanmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER