Başbakan'nın Şanlıurfa Programı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunu Şanlıurfa'da geçirecek, Ceylanpınar ve Akçakale'deki çadır kentlerde kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret.

Başbakan'nın Şanlıurfa Programı
      Pazar günü ilk olarak Viranşehir ilçesini ziyaret edecek. Burada halka hitap edecek olan Erdoğan, toplu açılış törenine katılacak, ardından helikopterle Suriye sınırındaki Ceylanpınar'a geçecek. Erdoğan, burada da vatandaşlara seslenecek ve sınır hattındaki son duruma ilişkin bilgi alacak. Başbakan Erdoğan'ın, Ceylanpınar'da bulunan Suriyeli sığınmacıların barındığı Telhamut çadır kentini ziyaret edecek.

    Erdoğan son olarak Suriye tarafından atılan bir top mermisinin isabet etmesi sonucu 5 kişinin öldüğü Akçakale ilçesine gidecek. Kaymakamlık önünde halka hitabından sonra 25 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı Süleyman Şah çadır kenti de ziyaret edecek.

    Erdoğan'ın ilçeye 8 kilometre uzaklıkta Suriyeli sığıncalar için oluşturulan ve yeni yılın ilk günleri açılacak 10 bin kişilik Harran konteyner kentinde de incelemede bulunacak.

    B
aşbakan'ın ziyareti öncesi kentte güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti kapsamında, kent merkezi ile Viranşehir, Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde görev yapmak üzere çevre illerden takviye olarak polisler geldi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER