BDP; Paris Suikastları Çözüm Sürecini Tıkamak İçin Yapıldı

BDP İlçe teşkilatı 9 Ocak tarihinde Paris'te suikast sonucu hayatını kaybeden PKK'nın Almanya sorumlusu....

BDP; Paris Suikastları Çözüm Sürecini Tıkamak İçin Yapıldı
BDP İlçe teşkilatı 9 Ocak tarihinde Paris'te suikast sonucu hayatını kaybeden PKK'nın Almanya sorumlusu Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in öldürülmelerinin yıl dönümünü anmak nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.
     Lezgo'nun Parkında toplanan İlçe teşkilatı daha sonra Güzel kuyu meydanına doğru yürüyüşe geçti. Hürriyet caddesi ve Cumhuriyet caddesinden güzel kuyu meydanına gelen partililer ara ara sloganlar atarak suikasta tepki gösterdiler. Güzelkuyu Meydanında yapılan basın açıklamasını BDP Üyesi Berivan Çetiner okudu.

     Paris'te gerçekleşen suikastın Kürt sorununun çözüm sürecinde yapılmasına ve çözüm sürecinin engellenmek istediği için gerçekleştiğini ve tetikçinin Fransa hükumetinin elinde olduğunu iddia ederek şunları kaydetti. " 9 OCAK 2013 günü Paris'te gerçekleşen katliamla 3 Kürt kadın siyasetçi katledilmiştir. Tamda devletin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'la barış ve çözüm süreci için diyalog kurduğu bir zamanda gerçekleşen bu katliam Kürt sorunu çözümünü engellemek için devlet içerisindeki güçler tarafından gerçekleştirmişidir.
     Bu katliam Kürt halkı tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmış halkımız şehitleri Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez'e sahip çıkmış bir yıldır olayın aydınlatılması için halkımız Avrupa ve Türkiye'de eylemler yapmış hiç bir şeyin karanlıkta kalmamasını talep etmiştir. Tetikçi Fransa devletinin elinde. Savcılığın Türkiye'den istediği bilgiler bir yıldır kendisine verilmemektedir Fransa ve Türkiye devletinin işbirliğini bu katliam açığa vuruyor. O günlerde basın ve Medya'nın yaptığı haberler incelendiğinde nasıl bir kara propaganda yapıldığı görünecektir. Olayı PKK iç hesaplaşması olarak vermekteydiler. Medyaya bir sürü insan bu konuda kamuoyunu yanıltıcı, aldatıcı konuşmalar yapmaktadaydılar. Oysa halkımız olayın bütün yönleriyle aydınlatılmasını istemektedir kimin elinde ne bilgi belge varsa Fransa savcılığına versin. Kara propagandaya gerek yok.

ÇÖZÜM TASFİYE OLMAMALI

    Pareler devlet denilen Fettullah Gülen cemaatine bağlı güçlerin uyguladığı konsepte on bin Kürt siyasetçi cezaevine konuldu. Savaşı alabildiğine derinleştirdiler çözümü tasfiyede gördüler, devletin diğer aklı bunu çözümsüzlük olduğunu gördü. Diyaloğu Kürt halk önderiyle geliştirdi, bu tür provokasyonların ola bileceğini ilk görüşme heyetine Sayın Öcalan tarafından aktarıldı. Halkımız şehitlerine sahip çıkarak bu provokasyonlar boşa çıkarmış çözümden kararlı olduğunu göstermiştir.
    İkinci yılı biten ROBOSKİ katliamının soruşturmasını askeri savcılığa devredilmiştir. Askeri savcılıkta iki yıl sonra takipsizlik kararı vermiştir olayın ört baş edilmesini istemektedir oysa iki yıldan beri gerek ROBOSKİ halkı gerekse Kürt halkı adalet aramakta ve adalet aramaya devam etmektedir. Paris'teki 3 Kürt kadın siyasetçiye yönelik Fransa ve Türkiye'nin ortak tutumu örtbas etmeye yöneliktir. Bizler unutmayacağız unutturmayacağız olayın aydınlatana kadar takipçisi olacağız.

PARİS SUİKASTLERİ KÜRT HALKININ DERİN YARASIDIR

    Sakine Cansız, Fidan Doğan, ve Leyla Söylemez Kürt halkının derin yarasıdır. Onların mücadele geleneğine Kürt kadınları sahip çıkıyor, onların bıraktığı yerden mücadeleyi yükseltme sözü veriyoruz. Bu katliamı yapanlar amaçlarına ulaşamadı kurt halkı barış özgürlük ve demokrasi talebinden vazgeçmedi özgürleşme ve demokratikleşme olmasa olmaz kararlığımızdır.
Paris katliamının yıl dönümünde bu katliamı yapanları kınıyor halkımızın başı sağ olsun diyor adalet arayışımı kararlıkla sürdüreceğimizi dünya kamuoyuna duyuruyoruz" dediler.

     Basın açıklamasının ardından BDP İlçe Başkanı İ.Halil Yıldız katılımcılara teşekkür ederek olaysız dağıldı.


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER