Belediyeden Dedaş'a Suç Duyurusu

Belediyeden Dedaş'a Suç Duyurusu

Belediyeden Dedaş'a Suç Duyurusu

ŞANLIURFA'nınSiverek İlçesine  İliçsinde   DEDAŞ'ın  keyfi enerji kesintisi  yaptığı  iddiasıyla SiverekBelediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz ile AK Parti, DP İle BDP meclis üyeleri Siverek ilçesinde   keyfi  elektrik kesintileri  yapıldığı iddiasıylaDEDAŞ şirketi    hakkında SiverekCumhuriyet Savcılığına  suçduyurusunda  bulundu.


     Belediye başkanı  meclis üyeleri ile birlikte adliye binasıönüne gelerek basın açıklaması yaptı.Belediye Başkanı Yılmaz  şunları kaydetti" Biliyorsunuz ilçemizde  sık sık elektrik kesintileri  oluyor, bundan dolayı Siverek halkının  tamamı mağdur oluyor, Şirketin yapmış  olduğu bu uygulamalar  bize göre  keyfidir, hukukidayanaktan  yoksundur  bu nedenle şirket  hakkında  meclis üyesi arkadaşlarımızla  birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz bunun için bir aradayız  inşallah  bu  sıkıntılar bir an önce son bulur ve elektrik kesintisiyle  ilgili sıkıntıda ortadan kalkar. Suç duyurusunda bulunduğumuz bu saate  bile ilçemizde  elektrikbulunmamaktadır" dedi.


    Belediye Başkanı Yılmaz ile meclis üyeleriCumhuriyet Baş savcısı Adem Ceyhun Nergiz'e elden verdiği dilekçede  özetle şu şikayetlerde   bulunuldu Dicle Elektrik Dağıtım ve Perakende A.Ş. bir yıl önceTürkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi özelleştirme kapsamında devir almıştır. Butarihten itibaren aralarında Ş.Urfa ilimizin de bulunduğu altı ili adı geçenşirket işletmeye başlamıştır" Dicle Elektrik Dağıtım ve Perakende A.Ş. devir veteslim tarihinden itibaren sorumluluk alanına giren illerde abonman sözleşmesiuyarınca hiçbir yatırım yapmamış, sık sık günün herhangi bir zaman dilimindekeyfi olarak enerji saatlerce kesintisi yoluna gitmekte, yine keyfi bir şekildeenerji bedeli tahakkuk etmektedir. Bu husus maddi ve manevi olarak Siverek'teyaşayan her vatandaşı mağdur etmektedir. Dicle Elektrik Dağıtım ve PerakendeA.Ş.'nin bu uygulamaları " edimin ifasına fesat karıştırma suçunuoluşturmaktadır."Adı geçen şirketin yasal temsilcileri hakkında; gereklisoruşturmanın yapılmasını saygıyla arz ve talep ederiz" denildi.


   İlçemerkezinde gündüz: 12:00 ile 13:00  Gece1:30 ile 4:30 saatleri arasında düzenli olarak süresiz elektriklerin kesildiğibelirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER